Visionsbild Malmö Live

Visionsbild Malmö Live

Studiebesök Malmö Live

Malmös nya mötesplats ligger mitt i city. Här blandas unika konserter med intressanta föreläsningar och i stadens första skybar på 85 meters höjd äter och dricker man gott. Portarna öppnar sommaren 2015. Följ med på resan dit!

Malmö Live är ett samarbete mellan Skanska som bygger hela kvarteret, Malmö stad som kommer att förvalta konserthallen och delar av de gemensamma ytorna åt Malmö SymfoniOrkester och Choice som hyr hotellet och driver kongressverksamheten under varumärket Clarion.

Hela kvarteret omfattar 90 000 kvm. Kongressdelen tar upp till 1500 personer, konserthuset rymmer 1600 åskådare och hotellet får runt 445 rum. Hotellet blir 85 meter och högst upp på 25:e våningen inreds en skybar med utsikt över Malmö och Öresund. I kvarteret bygger Skanska även kontor och bostäder.   

Studiebesöket hos Malmö Live kan vara ett besök på arbetsplatsen, genomgång av husets funktionalitet eller ett nära samtal med Malmö stads arkitekter. Vi anpassar efter era behov och intressen. Vi tar i första hand emot studiebesök från liknande projekt och organisationer.

 • Möjlig inriktning på studiebesöket:
  "Vi bygger Malmös näst högsta byggnad mitt i Malmö" — Arkitekturen, samspelet med området, materialval och husets funktionalitet.  
  "Vi bygger en arena för hela Malmös kultur- och nöjesutbud" — Ambitionen med huset; att involvera Malmös kultur- och nöjesarrangörer och Malmöborna.  
  "Vi började med en nedläggning av Malmömässan och slutade med ett hus fullt av liv" — Processen från idé till verklighet.  Så här har Malmö Live växt fram.
  "Vi kommunicerar tillsammans" — Gemensam kommunikation och marknadsföring för att bygga varumärket Malmö Live.   
  "Malmö ska bli en kongresstad att räkna med — så tänker vi lyckas" — Malmö Live är en viktig del i att sätta Malmö på kongresskartan.
  "Vi bygger scener med akustik i världsklass" — Akustiken är viktigast; den ska fungera både för moderna musikartister och för en symfoniorkester.
  "Vi bygger grönt" —  Anläggningen ska certifieras enligt det internationella miljösystemet LEED med sikte på den högsta nivån Platina.

Det anordnas också guidade rundvisningar av själva byggnaden. Se kalendarium och boka här.

Praktisk info

mötesplats: Malmö Live, Nordenskiöldsgatan/Citadellsvägen
längd: 2-4 timmar 
typ av studiebesök: föredrag och rundtur eller enbart föredrag
max antal deltagare: 25 personer
webbplats:malmolive.se

Gör en bokningsförfrågan 

Senast ändrad: 2016-12-21 10:28