Publicerad 19 maj 2020

19 maj 2020

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Världsdagen för psykisk hälsa

Malmö uppmärksammar årligen Världsdagen för psykisk hälsa. I år på temat Corona – du och livet.

Förhoppningen är att årets evenemang ska genomföras på Malmö universitet, Gäddan, och bjuda på en givande dag med utställningar, föreläsningar och Friskvårdslopp. Men, arrangörerna planerar även för digitala alternativ. Program och mer information kommer att publiceras i sommar.

Världsdagen för psykisk hälsa infaller den 10 oktober varje år, men eftersom det är en lördag i år kommer Malmö att hålla sitt arrangemang en dag tidigare, fredagen den 9 oktober.

Om Världsdagen för psykisk hälsa

Malmö uppmärksammar årligen Världsdagen för psykisk hälsa med ett arrangemang som vänder sig till alla Malmöbor – men, särskilt till dig som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa, erfarenhet som närstående eller möter personer med psykisk ohälsa i ditt arbete.

Under dagen kan du träffa/lyssna på representanter från organisationer, föreningar, forskare och personer med egna erfarenheter. Besökarna kan ta del av både utställning och föreläsningar utan kostnad och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Världsdagen för psykisk hälsa infaller den 10 oktober varje år. Den instiftades av World Federation for Mental Health 1992 och är till för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa.

Mer om World Federation for Mental Health (WFMH)

Arrangör för Världsdagen i Malmö

I Malmö arrangeras Världsdagen av Lokalt Forum* i samarbete med Region Skåne (Psykiatri Malmö och Primärvården), Integrerad Närsjukvård INM, Malmö universitet och Malmö stad.

*Lokalt Forum Malmö är ett lokalt nätverk med patient-, brukar- och anhörigföreningar och ingår i Nationell samverkan för psykisk hälsa (NSPH).

Lokalt forum (pdf, 1.9 MB)
Nationell samverkan för psykisk hälsa (NSPH)

Till utställare

Information och anmälan/intresseanmälan för brukar- och anhörig-föreningar som vill delta som utställare på Världsdagen för psykisk hälsa kommer att publiceras sensommaren 2020.

Program

Programmet nästa Världsdagen för psykisk hälsa planeras under 2020.