Om Korrebäckens förskola

Korrebäckens förskola ligger på Cronquists gata 8A med gångavstånd till parker, bibliotek och bussförbindelser.

På Korrebäckens förskola möts man av små barngrupper och engagerad personal med stor erfarenhet och hög kompetens vilket ger goda förutsättningar för att möta barns olika behov. Vi har ett aktivt värdegrundsarbete och förskolans inkluderande verksamhet bidrar till att skapa en förståelse för alla människors likheter och olikheter.

Förskolan består av fem avdelningar, Lönneberga, Saltkråkan, Villekulla, Katthult och Bullerbyn.  

På Korrebäcken är en del av platserna reserverade för barn med olika funktionsnedsättningar, vilka är integrerade på samtliga avdelningar.
Vi har även ett nära samarbete med personal från barnhabiliteringen.

Promenader till olika parker och lekplatser i närmiljön är ett naturligt inslag i vår verksamhet. Utöver dagliga utevistelser åker barnen på utflyker till naturområden och kulturevenemang i Malmö.

För oss är kontakten med dig som vårdnadshavare viktig. De dagliga samtalen är betydelsefulla och vi lägger stor vikt vid samarbetet kring varje barns utveckling.

Det här är vi bra på, baserat på vår förskoleenkät: Vi lägger stor vikt vid att skapa trygghet för våra barn och bemöta vårdnadshavare på ett respektfullt sätt. Det är viktigt att vi har roligt tillsammans och har möjlighet till lek och lärande med kamrater varje dag.

Senast ändrad: 2019-09-02 09:12