Våra byggnader

Vår förskola som byggdes i början av 70-talet, renoverades år 2011.  Lokalerna rustades upp och väggar revs. För att lokalerna ska fungera för vår pedagogiska verksamhet fick personalen komma med önskemål som arkitekten tagit hänsyn till.

I februari 2011 gick flera flyttlass från våra gamla lokaler tvärs över gatan till Motetten, där förskolan skulle vara under det år som våra lokaler renoverades. Lokalerna i huset Motetten var helt annorlunda jämfört med våra vanliga, men vi var glada för att hela förskolan fanns på samma ställe. Det gav oss möjlighet att fortsätta vår gemensamma pedagogiska resa.

I slutet av december 2011 gick flyttlasset tillbaka till våra vanliga lokaler. Åh, så härligt att vara i ljusa, rymliga, luftiga och moderna lokaler. Stora fönster som släpper in ljus och ger oss möjlighet att följa naturens växlingar. En gigantisk ateljé är hjärtat av huset och en mötesplats för alla barn och vuxna.

Den 28 mars 2012, när vi hade kommit väl i ordning och det var varmt och skönt ute, hade vi stor invigning av våra nya lokaler. Gäster från när och fjärran kom. Det var så mycket folk!

I september 2012 utökade vi. De paviljonger som satts upp alldeles bredvid vår huvudbyggnad blev en del av vår förskola, vilket vi blev jätteglada för. I paviljongerna har vi valt att ha de allra minsta barnen, ett- och tvååringarna. När barnen blir större flyttar de in i huvudbyggnaden där de äldre barnen finns.

Både huvudbyggnad och paviljongen är vår förskola. Personalen och barnen rör sig mellan byggnaderna, då alla lokaler tillhör alla på förskolan. Ateljén är en mötesplats för barn i alla åldrar. Likaså är båda våra gårdar för alla barnen, oavsett ålder.

Senast ändrad: 2019-10-23 15:10