Villans förskola

Ängslätts gårds förskola

 Villans förskola erbjuder 5-åringar ett upplevelseår tillsammans innan barnen börjar i skolan. Barn som har gått sina första år på Gottorp, flyttar automatiskt över till Villan, som ligger på samma gård.

VIllan ligger i hjärtat av Bunkeflostrand med närhet till havet och ängarna. Förskolan har en parkliknande gård med utmaningar både för det lilla och det lite större barnet. Här finns både gräsytor och underlag för lekredskap och cykling.

Gottorps förskola har länge haft certifikatet Grön Flagg. Villans barn och pedagoger utforskar tillsammans vidare kring underrubriken Skräp och avfall. Barnen får också uppleva odling från frö till planta, och ibland äter vi det vi odlat. Kockens kryddträdgård ger också rika smakupplevelser för barnen.

I förskolans närhet finns många fina lekplatser, till exempel Djungellekplatsen och Afrikaparken. Biblioteket ligger på granntomten.

Utveckling och lärande 

Våra kompetenta och engagerade pedagoger skapar möjligheter för att just ert barn ska få de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande under sina viktiga år på förskolan. 

I lekens form utforskar barn och pedagoger tillsammans de projekt som barnen finner intressanta. Barnen ges gott om tid för självständighetsutveckling, samt goda förutsättningar att utveckla en positiv självkänsla.

Viktiga datum

Verksamhetsutvecklingsdagar under hösten 2020 är 18 september och 13 november. Dessa dagar håller förskolan stängt.

Kontakta oss:
Småmössen
0733-44 01 31
Mössen 0709-66 57 98

Senast ändrad: 2020-07-14 14:13