Medarbetare berättar

Vad är det som gör det speciellt att arbeta hos oss? Vi frågade några medarbetare varför de har valt att jobba inom förskolan i Malmö stad och hur de ser på möjligheterna att utvecklas i sina yrkesroller.

Sofie Brandt

Förste förskollärare, Floda, Annestads och Sadelmakarbyns förskolor

Sedan ett år tillbaka jobbar jag som förste förskollärare vilket betyder att jag är med och leder det pedagogiska arbetet framåt. För mig är det jätteviktigt att känna att jag kan utvecklas i min yrkesroll, det är det som gör att jag vill gå till jobbet varje dag. Som förste förskollärare utvecklas jag hela tiden genom mitt samarbete med alla mina kollegor, och inom Malmö stad finns det så många karriärmöjligheter så jag tror att jag kommer att utvecklas i oändlighet.

Björn Falk

Barnskötare, Herdinnans förskola 

Jag tycker det är roligt att jobba med barn, att få följa deras utveckling och också vara med och påverka den. Det roligaste med mitt jobb är att jag får hålla på mycket med IKT (digital kompetens och pedagogiska verktyg) och hur man kan använda den nya tekniken. Jag ser goda möjligheter att utvecklas inom mitt jobb. I framtiden tror jag att jag fortsätter arbeta inom IKT, att jag kanske då också utbildar personal om hur man ska hantera allt tekniskt materiel på ett pedagogiskt sätt inom förskoleverksamheten.

Susan Jamora

Förskollärare, Hålsjöns förskola

Inom förskolan i Malmö stad finns det många olika möjligheter att utvecklas. Jag är förskollärare, IKT-ombud, språkombud och samtidigt handleder jag förskollärarstudenter från Malmö universitet. Det är viktigt att ha en chef som ser behoven och skapar möjligheter för medarbetarna att utvecklas. Jag har valt det här jobbet för jag tycker det är roligt att jobba med förskolebarn och jag har lätt att få kontakt med dem. Det är så inspirerande att följa barnens utveckling och höra deras resonemang, tankar och idéer.

Heléne Holmquist

Barnskötare, Skutans förskola

Jag har goda utvecklingsmöjligheter inom förskolan för jag har chefer som vågar utmana mig, både i vardagen och genom att gå utbildningar och kurser och sedan får möjlighet att använda de kunskaperna på min arbetsplats. Det känns jätteviktigt att man kan utvecklas inom sitt yrke, att man får förtroendet och möjligheten att utmana sig själv. Jag har valt det här yrket för jag tycker att barn är det roligaste som finns och det är härligt att se deras utveckling och att vara med att bygga upp framtiden i Malmö.

iris

Iris Hassan

Förste förskollärare, Älggårdens, Järavallens och Grönalunds förskolor

 Jag arbetar som förste förskollärare och har gjort det i ett år. Före det jobbade jag som förskollärare, jag blev färdig med min utbildning 2010. Som förste förskollärare har vi ganska mycket reflektionstid där vi läser litteratur och följer forskning som pågår just nu. Man måste alltid utvecklas, man ska aldrig stanna. Man ska ha viljan att komma vidare, att lära sig mer. Jag har valt det här yrket för att jag älskar att jobba med barn, att se deras utveckling och nyfikenhet. Att få vara tillsammans med barnen i den processen är fantastiskt!

tommy

Tommy Bäckman

Barnskötare, Stångbönans förskola

Jag jobbar som barnskötare i Malmö stad sedan fyra år tillbaka. Jag valde det här jobbet för att glädjen, utforskandet och nyfikenheten lockar mig. Mina utvecklingsmöjligheter ser jag som väldigt goda. I Malmö stad får vi konstant erbjudanden om kurser och utbildningar. Det är viktigt att man känner att man kan utvecklas i sin yrkesroll för att hitta nya utmaningar och bli mer tillfreds och nöjd med sig själv. Om fem år tror jag att jag fortfarande arbetar som barnskötare, men kanske med mer inriktning på mina intressen IKT och bygg.


Läs liknande berättelser från våra kollegor på de andra skolförvaltningarna på den här länken.

Senast ändrad: 2020-01-24 10:30