Om Gottorpskolan

Skolgård

Gottorpskolans skolgård. Foto: © Malmö stad / Johan Pålsson

Gottorpskolan är en nybyggd och arkitektritad högstadieskola med härliga elever och engagerad, närvarande personal. Vi har cirka 575 elever i årskurserna 7-9 och runt 50 lärare och pedagoger fördelade på fyra arbetslag.

Bunkeflostrand är en mycket expansiv och snabbt växande del av Malmö stad. Den nybyggda Gottorpskolan öppnade sina portar för första gången vid höstterminens start 2017.

Stora, ljusa och luftiga klassrum varvas med många grupprum, vilket ger goda möjligheter till varierade lärmiljöer. Digitala lärverktyg samt vårt nya skolbibliotek utgör en central och viktig roll i vår undervisning.

På rasterna är elevkaféet en populär samlingsplats där eleverna träffas för att umgås, spela biljard, schack eller för att ta en fika. Kaféet drivs av elever tillsammans med vuxna.

Skolgården är skapad utifrån ungdomars intressen och erbjuder möjligheter till olika aktiviteter samt till rekreation. Blomsteranläggningar och ett stort antal träd skapar lummighet och lugn.

I anslutning till skolgården finns dessutom den nybyggda och moderna Gottorpshallen där eleverna har sin idrottsundervisning.

Senast ändrad: 2019-08-22 13:53