Om Malmö idrottsgrundskola

Malmö idrottsgrundskola är ett samarbete mellan Malmö stad och några av Malmös ledande idrottsföreningar och alla våra elever har idrott på schemat 4–5 dagar i veckan. Samtidigt som idrotten ska vara en motivationshöjande faktor i skolarbetet ska eleverna kunna satsa lika mycket på sin idrott som sitt skolarbete.

Skolan erbjuder samma undervisning med samma innehåll som övriga högstadieskolor gör runt om i Sverige. Den stora skillnaden är att det bedrivs daglig idrottsträning. För att få ihop timplanen används skolans val, elevens val och idrottslektionerna till den dagliga träningen.

Undervisningen bedrivs, sedan hösten 2012, i lokaler på Atleticum, samt till viss del även inne på Swedbank Stadion.

De idrotter som finns representerade på skolan är: fotboll, friidrott, basket, handboll, innebandy, gymnastik, konståkning, racketsporter (tennis, badminton, squash), simhopp och simning.

Alla elever, oavsett var man bor, är välkomna att söka. Hur man ansöker hittar man via Ansökan som man hittar i högra spalten.

Senast ändrad: 2017-09-08 10:24