Publicerad 2019-11-14 09:00

Senast uppdaterad 2020-04-23 08:04

Vinnare av Malmö pedagogpris 2019

Elin Strömgren, Malmö pedagogpris 2019

Foto: © Malmö stad, Frasse Franzén

För andra året har Malmö stad delat ut Malmö pedagogpris till pedagoger på stadens tre skolförvaltningar för att uppmärksamma och synliggöra arbetet för barn och elevers lärande. Direktörerna på skolförvaltningarna överraskade i under måndagen vinnarna på sina respektive arbetsplatser. 

 De som tilldelas Malmö pedagogpris 2019 är:

Sandra Lagerholm, Annelie Niklasson och Maria Ingheden på Nicke Pings förskola

Stort grattis till priset! Vad är det bästa med era jobb?

-Det roligaste är barnens glädje, hur de pratar och lever sig in. Arbetet stannar aldrig, de har med sig äventyren hem till familjen också, det märker vi när vi pratar med föräldrarna. Det är barnens egna tankar som driver arbetet, säger Sandra Lagerholm

- Man ser att deras ögon lyser upp! Det är det bästa, säger Maria Ingheden

- Jag måste säga, jag har jobbat i förskola sedan 1985 och så roligt som jag har det i den här verksamheten har jag aldrig tidigare haft! Jag tror att det delvis beror på att föräldrarna också är med i det här arbetssättet, de märker lärandet som sker även där hemma, säger Annelie Niklasson


Elin Strömgren, Rosenholmsskolan

Elin Strömgren överraskades av skolkommunalråd Sara Wettergren (L), grundskoledirektör Anders Malmquist samt Rosenholmsskolans ledning och många kollegor när hon satt och åt lunch med sina elever i årskurs 2 i måndags. Tystnaden lade sig i matsalen när Anders Malmquist läste upp juryns motivering till priset, men följdes snart av jubel och gratulationer.

Stort grattis Elin Strömgren till Malmö stads pedagogpris 2019! Hur känns det att ha fått det?
— Jag kan inte riktigt smälta det, det känns fint och värmande. Det finns så många fantastiska pedagoger, jag har bara haft turen att bli nominerad. Vi är många som kämpar och sliter varje dag på olika sätt, säger Elin. 


Åsa Falk och Kajsa Månsson, Malmö idrottsgymnasium

Åsa Falk och Kajsa Månsson överraskades på sin arbetsplats av förvaltningsdirektör Lars Rehnberg tillsammans med skolledningen och kollegor. Både Åsa och Kajsa befann sig i sina klassrum i anslutning till varandra när de överraskades, så även eleverna fick delta i prisutdelningen.

Stort grattis till Malmö pedagogpris 2019! Varför tror ni att just ni fick priset? 

— Vi är ett bra team. Men det är inte bara vi två utan vi har ett väldigt bra samarbete med våra kollegor. Jag tror vi jobbar väldigt nära våra kollegor. Det underlättar vårt arbete. Jag tror att de ser vårt slit och vill att vi i kollegiet ska gå framåt tillsammans. Vi är ett bra lag, säger Kajsa Månsson.


— Jag tror också att det beror på att vi känner att vi jobbar bra tillsammans och lyfter varandra. Det kan nog ha med det att göra, säger Åsa Falk.

Motiveringarna kan du läsa på Malmö pedagogpris 2019