Prövning

Om du vill höja ditt betyg eller få betyg i en kurs du inte har läst tidigare kan du läsa in kursen på egen hand och göra en prövning.

Du kan göra en prövning inom de kurser på grundläggande och gymnasial nivå som finns i Komvux Malmös utbildningsutbud, samt gymnasiearbetet. Under vissa prövningsperioder kan du även göra en prövning i gymnasiala kurser som inte finns via Komvux, men på någon av Malmö stads gymnasieskolor.

Anmälan

Det kostar 500 kronor per kurs att genomföra en prövning. Du betalar efter anmälan och skickar in en kopia/bild på din inbetalning innan sista anmälningsdag.

Prövningen är däremot avgiftsfri om du är inskriven på en annan kurs vid Komvux Malmö under prövningsperioden och har betyget F (ej IG eller -) i den kurs du ska göra prövning i.

Har du rätt till kostnadsfri prövning anger du detta när du anmäler dig. Om du däremot ska betala gör du detta först efter att du anmält dig.

Obs! Anmälan till prövning i modersmål görs genom Språkcentralen.

Anmälningsdatum

Anmälningsdatum skiljer sig åt mellan grundläggande- och gymnasiala kurser. Se vilka ansökningsdatum som gäller för den utbildningsnivå du ska pröva inom:

Om du vill göra flera prövningar behöver du kontrollera så att de olika skrivdagarna inte krockar med varandra. Om kurserna krockar kan vi inte behandla din ansökan.

Vi kontaktar dig via mejl några veckor efter din anmälan. I mejlet får du information om din prövning.

Betalning

Det är viktigt att du skickar in en bild på din inbetalning till komvux@malmo.se senast sista anmälningsdagen för att din anmälan ska vara godkänd. Inbetald prövningsavgift återbetalas inte.

Avgiften betalas till:

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningens bankgirokonto:
660-7022.

I meddelandefältet skriver du:

”Komvux Malmö XX-prövning, ditt personnummer, kursnamnet”.

Byt ut ”XX” i ovanstående till GY för gymnasial kurs, GR för grundläggande kurs eller VO för kurs inom Vård och omsorg.

Exempel:
Komvux Malmö GY-prövning, 920808-0000, MATMAT01A
Komvux Malmö GR-prövning, 920808-0000, GRNMATMAT
Komvux Malmö VO-prövning, 920808-0000, SJUAKU0


Senast ändrad: 2019-06-05 13:20