Så ansöker du till Komvux Malmö

 Vill du söka en utbildning på grundläggande eller gymnasial nivå? Det finns olika ansökningsperioder och många kurser har flera starter under året. Se nedan hur du ansöker.

För dig som söker studiemedel

Alla som söker studiemedel efter den 30 december för att läsa på Komvux i Malmö ska ange ”Komvux Malmö” i sin ansökan till CSN.

För att göra en ansökan behöver du logga in på Ansökningswebben. Om du redan har ett användarkonto loggar du in på det. Annars börjar du med att skapa ett nytt konto. Du kan även logga in med ditt Bank-ID.

Under fliken Ansökan/Studieplan kan du sedan ansöka till kurser eller kurspaket. Du börjar med att fylla i dina personuppgifter samt information om tidigare studier.

Utskrivbar manual för ansökan till Komvux Malmö. (pdf, 2 MB)

Ansökningsperioder

Det finns olika ansökningsperioder och många kurser har flera starter under året. Yrkesutbildningarna löper under en längre period och har därför ett färre antal starter. Du kan se aktuella ansökningsperioder på malmo.se/komvuxansokan.

Antagning

Du får veta om du blivit antagen senast 1 vecka före kursstart, om du har sökt i tid. Skulle du inte vara behörig eller om någon av dina sökta kurser blivit inställd får du särskilt besked om detta. Du hittar information om din ansökan genom att logga in på Min sida på malmo.se/komvuxansokan.

Restantagning görs upp till 2 veckor efter kursstart, det innebär att du kan få en plats även efter det att kursen har startat.

Frågor om studieplanering?

Om du behöver hjälp med studieplanering, har allmänna frågor om studier och utbildningar eller undrar om du är behörig och hur du gör för att komma in på en utbildning vänder du dig till Vägledningscentrum.

Se kontaktuppgifter på Vägledningscentrums webbsida.

Frågor om ansökan?

Har du andra frågor om antagning, ditt antagningsbesked eller problem med ditt konto på ansökningswebben (tekniska frågor) är du välkommen att vända dig till antagningen via e-post eller telefon.

Vuxantagningen

E-post: vuxantag@malmo.se
Telefon: 040-34 33 83
Telefontider: måndag–torsdag klockan 8.30–10.00

Under antagningsperioden 9–20/12 har vuxenantagningen ingen telefontid. Kontakt kan ske via mejl vuxantag@malmo.se. Efter första antagningen i vecka 51 kommer ansökningswebben att öppnas för ansökning till kurser/kurspaket där det finns platser kvar.


Sökande från andra kommuner

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill studera inom vuxenutbildningen i Malmö gör du en ansökan i god tid via Komvux Malmös ansökningswebb till den utbildning du vill studera. Skriv sedan ut din ansökan och skicka den till vuxenutbildningen i din hemkommun tillsammans med de bilagor de behöver.

Det är din hemkommun som beslutar om de kan finansiera din utbildningsplats i Malmö. Först efter att de godkänt din ansökan kan vi behandla den.

Senast ändrad: 2019-12-03 15:24