Så ansöker du till Komvux Malmö

Vill du söka en utbildning på grundläggande eller gymnasial nivå? Det finns olika ansökningsperioder och många kurser har flera starter under året. Se nedan hur du ansöker.

För att göra en ansökan loggar du in om du redan har ett användarkonto, annars börjar du med att skapa ett nytt konto. Under fliken Ansökan/Studieplan kan du sedan ansöka till kurser eller kurspaket. Du börjar med att fylla i dina personuppgifter samt information om tidigare studier.

Ansökningsperioder

Det finns olika ansökningsperioder och många kurser har flera starter under året. Yrkesutbildningarna löper under en längre period och har därför ett färre antal starter. Du kan se aktuella ansökningsperioder på malmo.se/komvuxansokan.

Antagning

Du får veta om du blivit antagen senast 1 vecka före kursstart, om du har sökt i tid. Skulle du inte vara behörig eller om någon av dina sökta kurser blivit inställd får du särskilt besked om detta. Du hittar information om din ansökan genom att logga in på Min sida på malmo.se/komvuxansokan.

Restantagning görs upp till 2 veckor efter kursstart, det innebär att du kan få en plats även efter det att kursen har startat.

Frågor om ansökan?

Har du andra frågor om antagning, ditt antagningsbesked eller problem med ditt konto på ansökningswebben (tekniska frågor) är du välkommen att vända dig till antagningen via e-post eller telefon.

Vuxantagningen

E-post: vuxantag@malmo.se
Telefon: 040-34 33 83
Telefontider: måndag–torsdag klockan 8.30–10.00

Frågor om studieplanering?

Om du behöver hjälp med studieplanering, har allmänna frågor om studier och utbildningar eller undrar om du är behörig och hur du gör för att komma in på en utbildning vänder du dig till Vägledningscentrum.

Se kontaktuppgifter på Vägledningscentrums webbsida.

Sökande från andra kommuner

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill studera inom vuxenutbildningen i Malmö gör du en ansökan i god tid via Komvux Malmös ansökningswebb till den utbildning du vill studera. Skriv sedan ut din ansökan och skicka den till vuxenutbildningen i din hemkommun tillsammans med de bilagor de behöver.

Det är din hemkommun som beslutar om de kan finansiera din utbildningsplats i Malmö. Först efter att de godkänt din ansökan kan vi behandla den.

Senast ändrad: 2019-04-15 08:18