Publicerad 24 mars 2019

24 mars 2019

Lyssna

Skriv ut

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Studiestartsstöd

Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa personer kan få under en kortare tid för att läsa in grund- eller gymnasieutbildning och öka chanserna till jobb. Det är hem­kommun­en som i första hand bedömer vilka som tillhör målgruppen för studie­starts­stödet.

CSN – mer om studiestartsstöd

För att ansöka om studiestartsstöd behöver du bli remitterad från Arbetsförmedlingen eller arbetsmarknadsavdelningen inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Från din handläggare ska du ha fått en ifylld intresseanmälan för att kunna ansöka om studiestartsstöd.

Studiestartsstöd för komvux

Är du intresserad av studier på komvux bokar du ett samtal med studie- och yrkesvägledare på Vägledningscentrum. Tillsammans med vägledaren upprättar du en studieplan och gör din ansökan om studiestartsstöd till CSN. Ta med intresseanmälan, och betyg/intyg till det inbokade samtalet.

Du gör själv din ansökan till komvux enligt din studieplan. 

Studiestartsstöd för folkhögskola

Är du intresserad av studier på folkhögskola ska du vända dig till den folkhögskola du är intresserad av. Där gör du/ni en studieplan och ansöker till utbildningen. Därefter bokar du ett samtal på Vägledningscentrum för att göra din ansökan om studiestartsstöd till CSN. Ta med intresseanmälan, studieplan och betyg/intyg till samtalet på Vägledningscentrum.

Om du blir antagen till utbildningen som du sökt utreder CSN om du uppfyller kriterierna för studiestartsstödet och fattar därefter beslut. CSN skickar beslutet till dig.