Aktuella vägarbeten

Malmö stad och även andra aktörer behöver varje dag göra ingrepp i stadsmiljön. Det kan vara allt från akuta vattenläckor och ny asfalt till att ett elbolag lägger ut nya ledningar. Detta kan påverka trafiken.

Via kartan får du en överblick över de vägarbeten som pågår runt om i staden. Varje arbete har ett ärendenummer som du kan hänvisa till om du vill veta mer om det.

 • Klaffbron

  Klaffbron avstängd mellan Nordenskiöldsgatan och Isbergsgata på grund av ett underhållsarbete.
  Läs mer
 • Birger Jarlsgatan

  Birger Jarlsgatan kommer att stängas av för ett VA-arbete mellan Linnègatan och Tycho Brahegatan över Tegnèrgatan.Tid: Arbetet startar 30/10 kl 07.00 och beräknas klart den 31/1.
  Läs mer
 • Trelleborgsvägen

  Trelleborgsvägen av helt för trafik i södergående riktning enligt markering i kartan på grund av en VA-grävning.Tid: beräknas pågå 3/2 klockan 06.00 till den 7/2 klockan 15.00
  Läs mer
 • Stora Varvsgatan

  Stora Varvsgatan kommer att stängas av på grund av ett VA-arbete. En stamledning till Varvsstaden ska läggas ner och kopplas ihop med befintlig ledning. Stora Varvsgatan stängs av för fordonstrafik mellan Östra Varvsgatan – Skeppsgatan.
  Läs mer
 • Fårabäcksvägen

  På grund av ett större VA-arbete så kommer Fårabäcksvägen stängas av för genomfartstrafik mellan Ebbarpsvägen och Elisedalsvägen.Tid: 30/9 2019 – 31/3 2020
  Läs mer
 • Jörgen Kocksgatan, Carlsgatan och Grimsbygatan

  Malmö stad förbättrar möjligheterna för cykeltrafik i Nyhamnen. Aktuella gator: Jörgen Kocksgatan, Carlsgatan och Grimsbygatan. Arbetet beräknas vara kart sommaren 2019.
  Läs mer
 • Atles gata

  Ett nytt hus ska byggas på tomten vid Atles gata/ Hyllie Alle. På grund av detta kommer Atles gata att stängas mellan Sagas Gränd och Hyllie Allé.Gatan stängs måndag 29/7 2019. Arbetet i sin helhet beräknas vara klart 2021-06-30. Under den första byggtiden kommer även gång och cykelbana vara avstängd.
  Läs mer
 • Stora Varvsgatan/Einar Hansens Esplanad

  En ny cirkulationsplats ska byggas i korsningen Stora Varvsgatan/Einar Hansens Esplanad.

  Tid: Arbetet kommer att starta måndag 29/4 - 2019 och beräknas vara klart 31/3 – 2020.

  Läs mer
 • Stapelbäddsgatan stängs av längre tid

  Stapelbäddsgatan stängs av för fordonstrafik mellan Lilla Varvsgatan och Kilgatan. Ett nytt hus skall byggas på tomten.
  Läs mer
 • Skeppsbyggaregatan avstängd

  VA Syd fortsätter sitt arbete i området. Nu är Citadellsvägen öppen men Skeppsbyggaregatan är fortsatt avstängd under resten av året.
  Läs mer
 • Lilla torg, avstängd infart

  Infarten till Lilla torg från Stortorget har stängts av efter att det varit nära att flera incidenter mellan fordon och byggställning inträffat.
  Läs mer
 • Vintrievägen/Pildammsvägen

  Vid korsningen Vintrievägen/Pildammsvägen byggs nya broar för biltrafik för säkrare cykelunderfart under Pildammsvägen. Arbetet kommer att påbörjas våren 2018 och avslutas december 2019.
  Läs mer

Trafikstörningar Skåne

Vägarbeten och andra anledningar till trafikstörningar i resten av Skåne och Sverige hittar du på Trafikverkets webbsida


Beläggningsprogrammet

Vill du veta vilka gator ska få ny beläggning (asfalt) de närmaste månaderna? Mer information här


Utföra grävningar

Om du är entreprenör och utför grävningar, här finns bestämmelserna


VA Syds arbeten

VA Syd arbetar på flera platser i Malmö, du hittar mer information här

Vad kan du göra?

Ser du en avstängning i ett område där du kommer att röra dig eller passera? Fundera på om du kan ta en annan väg under arbetets gång, eller varför inte ta bussen eller cykeln.

Senast ändrad: 2020-01-15 09:39