Publicerad 2017-02-07 09:12

Senast uppdaterad 2017-09-12 16:21

Tyck till under Idéveckan 16-22 februari

foto: Disorder

foto: Disorder

Då ställer vi ut arkitektteamens första idéer och skisser på omvandlingen av Rosengård Centrum och området kring nya Rosengård station. Under veckan testar vi förslagen och bjuder in aktörer och allmänhet att tycka till och komma med synpunkter.

Idéveckan är en del av Idéverkstad Amiralsstaden, där lokala aktörer och boende i området är med och skapar en plattform för hur Rosengård centrum och området kring Rosengård station kan utvecklas.

Förslag på fysiska och sociala förändringar

Fyra arkitektteam har i uppdrag att arbeta fram förslag på såväl fysiska som sociala förändringar med hjälp av idéer som kommit upp under olika workshops hösten och vintern 2016.

Vi vill veta vad du tycker

Under Idéveckan vill vi veta vad du tycker om förslagen som presenteras. Kanske har du egna tankar och idéer som du vill att vi ska ta med oss i det fortsatta arbetet.

I Rosengård Centrum 16-22 februari

Idévecka Amiralsstaden håller till i Rosengård Centrum, i en butikslokal i den nya passagen till City Gross. Vi finns på plats 16-22 februari. Vardagar 11-18 och lördag 10-17.

Arkitektteamen presenterar sina förslag 

Den 17 februari klockan 13-14.30 presenterar arkitektteamen sina förslag. Efteråt blir det Idéverkstad och workshop med deltagare som varit med i processen från start.

Initiativet till Idéverkstaden och Idéveckan kommer från Malmö stad samt fastighetsägarna Trianon och MKB i samarbete med HSB och Victoria Park.