Hitta hem i Hyllie

Foto: Maria Nyman

I Hyllie centrum bor du för att du väljer Malmö. Men även för att du väljer något mer. Att bo i Hyllie innebär en annorlunda närhet till allt. Här möts stad och landskap, storskaligt och småskaligt, gröna områden och färgstark arkitektur. Mot norr ligger Hyllie tre minuter med tåg från Triangeln. Mot söder ligger milsvidder av Söderslätt. Och västerut, med Kastrup som närmaste tågstation, ligger resten av världen.

Nytt boende, härlig känsla

referensbild

Med fokus på miljö och låg energikonsumtion planerar Bonava för flerbostadshus i två kvarter längs Hyllie allé. Totalt blir det 122 bostadsrättslägenheter och lokaler för verksamheter i bottenplan. Bostäderna varierar mellan 2-4 rum på ytor mellan 56-100 kvm. Innergårdarna får  privata och offentliga rum. Parkeringsgarage i källarplan. Säljstart 2017.
bonava.se

Nujugend

Plan- och Byggnadskonst i Lund AB
Byggnadsfirman Otto Magnusson AB

I ett kvarter vid Hyllie allé planerar Byggnadsfirman Otto Magnusson AB ett flerbostadshus som omfattar 90 lägenheter, fördelade med en mix av både hyres- och bostadsrätter. Ett grundtema för husens gestaltning är nyjugend med en uttrycksfull mjuk karaktär.  Gröna fasader och innergårdar är också viktiga inslag. Byggstarten är planerad 2017.
ottobygg.se

HSB Sportsbyn

Jan Tellving, Arkitektlaget
HSB Malmö

I norra delen av Hyllie boulevard, ligger HSB Sportsbyn. Närmsta grannar är badhuset och badhusparken. Första etappen med 128 hyreslägenheter är inflyttade och nu pågår försäljningen av lägenheterna i den andra etappen, brf Sportsbyn, som består av tre hus med totalt  89 lägenheter i storlekar från ett till fem rum och kök. Inflyttning 2018.
HSB Malmö

Utsikt mot park och torg

Arkitekthuset
Ikano Bostad AB

Längs Hyllie Allé med utsikt över Allétorget har Ikano Bostad uppfört ett kvarter med 112 hyresrätter och bokaler i entréplan som stod inflyttningsklara hösten 2016. Ett stenkast bort, i kvarteret Hugin, fortsätter Ikano Bostad med att uppföra cirka 80 bostadsrätter om 1-4 rum och kök för brf Pendla. Försäljning pågår och beräknad inflyttning sker under hösten 2018.
ikanobostad.se

Gröna kvaliteter

White arkitekter
JM

I två kvarter norr om Hyllie allé planerar JM 170 moderna och lägenheter om 1–5 rum och kök. Samtliga balkonger och uteplatser vetter mot innergården. Överst i huset finns vindslägenheter med balkong åt söder med utsikt. Husen byggs enligt JM:s modell för lågenergihus, som ger lägre miljöpåverkan. Försäljning pågår. Inflyttning peräknas hösten 2018. jm.se

Grön citykänsla

Plan och Byggnadskonst, Vlade Naumovski
JM

I ett kvarter söder om Hyllie allé uppför JM 53 moderna bostadsrättslägenheter. Här erbjuds yteffektiva tvåor på ca 50 kvm till större lägenheter på cirka 100 kvm med väl tilltagna uteplatser eller balkonger. Bostadshusen byggs enligt JMs modell för lågenergihus som ger kostnadsbesparing för hushållen. Inflyttning beräknas 2017.
jm.se

Närmast kontinenten

Plan- och Byggnadskonst, Vlade Naumovski
JM

Med Emporia och Malmö Arena som närmaste grannar har JM AB uppfört 85 urbana bostadsrätter om 1-4 rum och kök längs Hyllie boulevard. Merparten av lägenheterna har balkong eller uteplats mot en lummig innergård. I garaget finns plats för både bil och cykel, samt medlemskap i bilpool. Bostäderna stod inflyttningsklara våren 2015.
jm.se

Inre och yttre kvalitet

Arkitekthuset
Förvaltnings AB Lustgården

I två kvarter vid Hyllie allé ska bidrar Lustgården med totalt 171 bostäder som kännetecknas av genomtänkta planlösningar och högkvalitativa materialval. 
Utemiljön erbjuder odling, närhet till skola och parkeringshus med bilpool. 82 hyresrätter stod färdiga 2016. Nu uppförs 38 hyresrätter och 51 bostadsrätter i kvarteret Uller. Inflyttning hösten 2017. 
fastighet-lustgarden.se

Fina utblickar, bra ljus

Juul och Frost Arkitekter
Midroc Property Development AB

I två kvarter (Saga och Nanna) vid Hyllie allé uppför Midroc Property Development AB 250 bostäder med både hyres- och bostadsrätter om cirka 30-100 kvm. Husen byggs runt gröna innergårdar och får varierande höjd. I delar av bottenvåningarna ges även plats för lokaler. Hyresrätterna kommer att förvaltas av Willhem AB och stå klara vintern 2018.
mpd.midroc.se

Gemensam takterass

Juul & Frost Arkitekter AB
MKB Fastighets AB

I början av Hyllie allé, nära Stationstorget har MKB uppfört 52 hyresbostäder som stod klara hösten 2016. De är fördelade på två hus i fyra och fem våningar samt ett gårdshus i tre våningar med gemensam takterrass. Bostäderna  är små och yteffektiva, flertalet genomgående vissa med loft. Gemensamhetslokal finns i bottenplan och en tvättstuga. mkbfastighet.se

Miljöklassat boende

FOJAB Arkitekter
MKB Fastighets AB

Längs Hyllie boulevard har MKB uppfört 81 klimatsmarta hyreslägenheter samt ett LSS-boende som stod inflyttningsklara 2014. Husen är i vinkel med sju respektive tio våningar. Bostäderna 
har 1-3 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats. Samtliga med mycket hög invändig standard av materialval och stora badrum med tvättmaskin och torktumlare.
mkbfastighet.se

Energismart boende

Kamikaze arkitekter
Nevsten Fastighets AB

I ett kvarter söder om Hyllie allé, granne med Hyllievångskolan, har Nevsten Fastighets AB uppfört 63 attraktiva och hållbara hyresrätter med låg energiförbrukning som stod inflyttningsklara hösten 2016. Bostäderna har egen balkong eller uteplats. En grön innergård finns med lekytor och möjlighet att både odla och grilla. I hyran ingår även medlemskap i bilpool.
nevsten.com

För både stora och små

Christer Blomqvist, Tengbom
Peab

Längs Hyllie allé planerar Peab ett bostadskvarter med lågenergihus som omfattar 127 bostadsrätter mellan ett till fyra rum och kök och 52 hyresrätter mellan ett till fem rum och kök. I södra delen av kvarteret kommer det även att uppföras en förskola, som delar en stor gemensam grön innergård med de boende. Byggstart och säljstart beräknas ske under 2017.
peabbostad.se

I händelsernas centrum

Chroma Arkitekter AB
Peab

Längs Hyllie boulevard, vägg i vägg med Emporia har Peab uppfört ett kvarter med 84 klimatsmarta bostäder, fördelade på lika delar hyres- och bostadsrätter samt lokaler i bottenplan där även infart ligger till garage. Bostäder präglas av hållbara materialval och driftsekonomiska lösningar. Gröna innergård har grillplats och lekyta.
Bostäderna stod klara våren 2014.
peabbostad.se

Boende med miljöfokus

Krook & Tjäder AB
Riksbyggen

I två kvarter längs Hyllie allé mot Allétorget uppför Riksbyggen cirka 160 moderna bostadsrätter i varierande storlek mellan 1-5 rum och kök. Husen blir fyra och sex våningar med gemensamma takterasser. Alla lägenheter får balkong eller uteplats med trevlig utsikt över Allétorget och/eller mot en grön innergård. Medlemskap i bilpool. Säljstart vår 2017.
riksbyggen.se

Framtidens boende

Carsten Andersson Arkitekter
Roth Fastigheter AB

Roth Fastigheter AB har uppfört ett kvarter i form av tre bostadshus i varierad i höjd längs Hyllie allé med 53 lägenheter mellan tvåor på 63-72 kvm och treor på 90 kvm. Bostäderna stod klara november 2013 och ingår i EU-projektet Buildsmart med framtidens energilösningar. Bostäderna har egen tvättmaskin, tillgång till uteplats, balkong eller terrass.
rothfastigheter.se

Stora ljusinsläpp

White arkitekter
Sundprojekt AB

Intill Hyllies nya stadspark byggs Prisma – 115 bostadsrätter mellan 1-4 rum och kök, fördelade på tre hus med olika färg och formspråk. Stora ljusinsläpp, fin utsikt mot parken, inglasade uteplatser under tak, trivsamma gårdsmiljöer och möjlighet till egen odling är några av Prismas många tilltalande sidor. som särskiljer sig från traditionell nyproduktion. Säljstart 2017.
sundprojekt.se

Modernt cityliv

referensbild

Granne med Tygelstigen planerar Veidekke Bostad 50 stycken Svanenmärkta bostadsrätter på 1-4 rum och kök. Green room, som huset kallas, får lägenheter med smart utnyttjade ytor för att användas funktionellt. En gemensam gård blir eller privata balkonger tillför varianter på ett grönt ombonat vardagsrum. Planerad säljstart under 2017.
veidekkebostad.se

Fakta bostäder


I Hyllie centrum byggs bostäder i varierande storlekar och blandade former (hyresrätt/bostadsrätt 50/50) i flerbostadshus och stadsradhus med varierande karaktär.


I en första etapp (2012-2015) byggdes 443 bostäder, längs Emporia och i Sportsbyn på Hyllie boulevard samt i ett kvarter längs Hyllie allé.


En andra etapp av Sportsbyn pågår i norr och fler bostadskvarter byggs nu i succesiv takt (fram till 2018) längs Hyllie allé med totalt 1 574 bostäder. Av dessa stod 310 lägenheter färdigställda och inflyttade år 2016.


Fullt utbyggt beräknas området rymma cirka 12 000 bostäder. Storleken på Malmös hushåll är i genomstnitt 2,19 personer (enligt Statistiska Centralbyrån SCB), vilket motsvarar drygt 26 000 personer.

Länktips

En plats - med alla aktörer
Din plats - med sikte på Hyllie
hyllie.com

Senast ändrad: 2019-06-05 16:35