Byggplank runt torget ger information

På Stationstorget som ännu är en byggarbetsplats händer mycket under 2010. Därför har Malmö stad omvandlat byggplankens utsidor till informa-
tionsytor för att berätta vad som händer bakom planken till torget och runt området i övrigt. Plats ges också till Handbolls-VM som avgörs i Malmö Arena .

Byggplank med information på torgets västra sida. Foto: Tobias Annerfeldt.

Byggprojekt som färdigställs under 2010

    

Stationstorget
Knutpunkten och hjärtat i Hyllie centrum är Stationstorget. Här kommer huvudgator och stråk att sammanstråla med närliggande byggnader som Malmö Arena, shoppingcentret Emporia och hotell. Mitt på torget bland 40 bokträd ligger ankomsthallen och entrén till station Hyllie som omges av Point Hyllie. Stationstorget kommer stå färdigställt i december 2010 då Citytunneln öppnar.

Station Hyllie
Med sin station har Hyllie en unik tillgänglighet i Öresundsregionen.
Med Citytunneln ligger Kastrup bara 12 minuters tågresa bort och till Malmö C tar det 6 minuter. Då Citytunneln står färdig beräknas 350 tåg trafikera stationen dagligen och 17 000 passagerare resa till och från Hyllie. Ankomsthallen ligger på Hyllie stationstorg med nergång till perrongen och öppnar samma dag då tågen till Citytunneln börjar gå.

Point Hyllie
Point Hyllie är ett av Sveriges största byggprojekt på senare tid. Det omsluter större delen av stationstorget och uppförandet av Point Hyllies byggnader sker etappvis. Den norra byggnaden närmast Malmö Arena kommer att stå färdig då Citytunneln öppnar i december 2010.

Park n´ ride
Park and Ride - parkera bilen eller cykeln och åk vidare. Så kallas konceptet för Malmös största parkeringshus. Det byggs nu precis intill Stationstorget och station Hyllie. Parkeringsanläggningen kommer främst att tjäna tågresenärer och ge plats åt 1 500 bilar och 1 300 cyklar. Parkeringshuset i 9 plan ska stå färdigt i december 2010, lagom till Citytunnelns invigning.

Läs vidare
Om Stationstorget, station Hyllie, Point Hyllie och Park n' ride anläggningen under Aktuella byggprojekt.

Ladda ner
Ta plats (pdf, 952.4 kB)  
En folder som sammanfattar vilka bygg-
projeket som färdigställs  i Hyllie år 2010.

Senast ändrad: 2010-03-21 21:25