Elever ramar in Vattenparken med mosaik

Under vårterminen har drygt 400 elever på Holmaskolan och Kroksbäcksskolan tillsammans med två konstnärer arbetat med mosaik. Nu pryds Vattenparkens murar med sexton kvadratmeter färgglada konstverk som avtäcktes den 30 september med ett festligt vernissage.

Avtäckning med fanfar - äntligen presenteras alla konstverk i mosaik.

Fredagen den 30 september bjöds drygt 450 elever från Holmaskolan och Kroksbäcksskolan in till vernissage. Det är deras egen mosaik som nu smyckar murarna i Hyllie vattenpark. Under våren och sommaren har elever från 24 klasser från de båda skolorna fått göra mosaik tillsammans med konstnärerna Anna Viklund och Anna-Klara Åhrén, på uppdrag av Malmö stad.

Bubblande förväntan.

Syftet var att smycka murarna och låta elever från stadsdelen medverka då Hyllie vattenpark byggs. Nu har mosaiken satts upp på murarna i parken och under fredagens förmiddag bjöds alla eleverna in på festligt vernissage. Med röd matta och fanfarer för alla konstnärer hölls ett tal av tekniska nämndens ordförande Anders Rubin. Det bjöds också på underhållning med glasharmonika och bubblig Pommac med salta pinnar - medan en jämn ström av 24 skolklasser stolt ställde sig framför konstverken för att fotografering.

Klass 6 B från Kroksbäcksskolan.

Anna Viklund och Anna-Klara Åhrén.

Vattenparken i Hyllie planeras var helt färdigbyggd 2013. Den blir en rofylld oas i hjärtat av centrum, med det livsviktiga vattnet som tema. Som nyanlagd park får Vattenparken ett modernt uttryck.

- Betong kombineras med grönska och vatten, berättar Eva Delshammar, landskapsarkitekt vid fastighets- och gatukontoret, Malmö stad. Att låta skolbarn i närområdet få stå för en del av parkens konstnärliga utsmyckning gör den förstås ännu mer färgstark, säger hon med förtjusning - över både mosaiken och dagens vernissage.

 

Eva Delshammar, projektledare för Vattenparken tillsammans med Peter Gustafsson, projektledare för utbyggnaden i Hyllies nya centrum.

Läs mer om Vattenparken.

Läs mer om elevernas mosaikarbete på hyllie.com

Senast ändrad: 2018-06-15 11:10