Hyllie lockar internationell mässarrangör

Planeringen av den nya mässanläggningen i Hyllie centrumområde har kommit igång på allvar. Fastighetsutvecklaren Midroc Property Development har tecknat ett avtal med internationella mässarrangören easyFairs som innebär en avsiktsförklaring för uthyrning och managementansvar av den totalt 15 000 kvm stora anläggningen.

Avtalet offentliggjordes i samband med ett pressmeddelande den 14 januari. Och avsiktsförklaringen ses som ett positivt tillskott för Hyllies utveckling av alla parter.  

easyFairs är en världsledande arrangör av fackmässor. Med ett huvudkontor i Bryssel och ett nätverk av kontor i 15 länder arrangerar easyFairs ca 100 fackmässor per år i Europa.

Malmö stad, Håkan Thulin, expoalteringschef:
- Det är viktigt för Malmö Stad att behålla de attraktiva mässorna i kommunen. En avsiktsförklaring mellan Midroc och easyFairs känns därför mycket bra. Den nya mässan blir ett mycket viktigt tillskott i den fortsatta utbyggnaden av evenemangs- och besöksnäringen i Malmö. Lokaliseringen vid citytunnelstationen i Hyllie intill evenemangsarenan Malmö Arena samt nära det övergripande vägnätet skapar goda förutsättningar för besökaren.
 
Midroc Property Development AB, Magnus Skiöld, vd:
- Planeringen av den nya mässhallen i Hyllie kan nu komma igång på allvar. Läget är extremt bra vid citytunnelstationen. Vi räknar med att kunna samarbeta med Malmö Arena gällande evenemangsplanering, restaurang-
verksamhet och nyttjande av ytor. Dessutom kan vi uppnå synergieffekter med World Trade Centers verksamhet, som också ägs av Midroc.

Easyfairs, Peter Wanderydz, vd för easyFairs i Norden
- Som internationellt mässföretag så tror vi på easyFairs att Malmö och Öresund är Nordens mest expansiva region i framtiden. Vi gör redan idag mellan fem och sju fackmässor årligen i Malmö, och vi avser att öka vårt engagemang. Därför är det naturligt att vi även tar managementansvaret för den nya multihallen som byggs i Hyllie. Förutom egna mässor så ser vi stora möjligheter att locka till oss andra typer av events, som större kongresser och idrottstävlingar, tillsammans med Malmö Arena.

Senast ändrad: 2012-08-27 10:29