Hyllie växer — även på webben

Åker du Pildammsvägen söderut då och då är det uppenbart att Hyllie växer så det knakar. Flera hus skjuter i höjden kring Malmö Arena och silhuetten förändras. Nu kan du även följa utvecklingen på hyllie.com - en ny webbplats där alla aktörer ger en samlad bild av det som byggs i Hyllie.

Bakom webbplatsen ligger Samsyn Hyllie, ett samarbete mellan Malmö stad och ett tjugotal olika aktörer i området. Webben ska förmedla en helhetsbild av Hyllie och visa på de många möjligheterna i området. Besökarna kan bland annat ta del av nyheter, följa statusen på olika byggprojekt, se bilder från området och hur Hylle skildras i andra medier. Webbplatsen är integrerad med Facebook så att man enkelt kan kommentera och dela med sig av innehållet. Det går också att prenumerera på RSS-flöden.

I december 2010 invigs Citytunneln. Då blir Hyllie Station den första och sista stationen i Sverige. Runt Hyllie Stationstorg byggs det bland annat kontorshus, en internationell mässanläggning, ett stort köpcenter, hyreslägenheter och bostadsrätter. Totalt planeras det för cirka 8 000 bostäder och nästa lika många arbetsplatser i Hyllie. 

Senast ändrad: 2012-07-12 15:00