Nedsläpp för arena och shoppingcenter

Den 12 december presenterade Percy Nilsson mera detaljerad information om Parkfast AB:s planer för Hyllie center vid en upplevelseinriktad presskonferens på platsen för arenan och shoppingcenter. Hela projektet är på ca 245.000 kvm och omfattar en arena på ca 40.000 kvm och shoppingcenter på totalt 70.000 kvm. Lägg därtill bostäder, kontor och andra upplevelseinriktade verksamheter.

För några veckor sedan presenterade Hylliehus AB, med Greg Dingizian och Christer Jönsson som spjutspetsar, sina planer på bostäder, handel och kontor i anslutning till citytunnelstationen och det viktiga torget. Med måndagens presentation skapas en viktig bas för den fortsatta utvecklingen av blandad stadsbebyggelse i den nya stadsdelen Hyllie. Nu när detaljplanen är klar finns inga hinder för att sätta igång med projekt Hyllie center. Nu när stadens andra utbyggnadsområde, Västra Hamnen etablerats, kommer fokus inom några år att förskjutas till den södra delen av staden i samband med att citytunneln står klar.

På måndagen var fokus av presentationen satt på arenan. Ledordet för arenan är flexibilitet. Arenan blir en s k multipurposearena dvs kommer att användas för många olika aktiviteter- inte bara sport, utan även konserter och kongresser. Totalt kan den ta ca 15.000 besökare och vid t ex ishockeymatcher 11.700. En träningsrink kommer att byggas intill. I arenan kommer det finnas ca 50 loger, som företag kan  hyra. Även större loger med plats för över 50 personer kommer att finnas i den nya arenan. För måndagens presentation stod förutom Percy Nilsson, kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu, stadsbyggnadsdirektören Christer Larsson, arkitekten Mats Mattsson mfl.

Byggmästaren Percy Nilsson och fritidskommunalrådet Lynn Ljungberg vid "nedsläppet" för arenabygget i Hyllie. Foto:Ronny Bergström

Byggmästaren Percy Nilsson och fritidskommunalrådet Lynn Ljungberg vid "nedsläppet" för arenabygget i Hyllie. Foto:Ronny Bergström

Arkitekt Mats Matsson presenterar arenan.

Arkitekt Mats Mattsson presenterar arenan.

Senast ändrad: 2010-01-26 15:29