Publicerad 2016-08-22 17:15

Senast uppdaterad 2018-05-22 09:41

Upptäck nya Sorgenfri den 10 september

Lördag den 10 september är du välkommen till Infopoint Sorgenfri, på Celsiusgatan 23 intill Båghallarna på Sorgenfri. Här bjuder vi på streetdance, guidade, industrihistoriska vandringar, ReDesign-workshop och mycket annat. Här kan du träffa stadsplanerare och bostadsaktörer där ett helt nytt bostadsområde växer fram, mitt i Malmö.

Upptäck nya Sorgenfri! Ett evenemang av Malmö stad, i samarbete med de bostadsaktörer som nu bygger vidare på Sorgenfris 100-åriga historia. Öppet för alla nyfikna, helt kostnadsfritt.

Program 10 september kl 12–16

Streetdance med BowDown Dance Crew

Dansshower kl 12.15 och 14.30, öppen prova på-workshop kl 13.30 för dig som vill testa streetdance själv. BowDown Dance Crew DJ:ar också under hela evenemanget.

ReDesign-workshop

med kläddesignern och återvinningsgurun Helle Robertson (Robert&Blad). Förvandla gammalt material till något helt nytt, som både är snyggt och användbart. Härfrån går du hem med nya, bra idéer!

Guidade vandringar i Sorgenfris 100-åriga historia

med Norra Sorgenfri-bloggaren Jörgen Andersson. Fokus på områdets industrihistoria och utveckling, där du får veta mer om gamla företag som Addo, Benzon, Happax och Tripasin. Start kl 13 och kl 15 vid Infopoint Sorgenfri. Varje tur tar ca 1 timme.

Stadsplanerare från Malmö stad

Representanter för fastighetskontoret, stadsbyggnadskontoret och gatukontoret finns på plats hela dagen för att berätta om området och svara på dina frågor. Olika bostadsaktörer visar upp pågående och kommande bostadsprojekt i Sorgenfri.

Sopig bajs-basket för barn, med VA Syd

Pricka soptunnan eller toalettstolen och få en ask lördagsgodis!

Stadsodling och kolonilotter

Vid odlingslådorna intill infopointen kan du träffa representanter från Malmö stad och få veta mer om utbudet för odlingssugna Malmöbor.

Bilpool

Sunfleet Carsharing, som kommer finnas i det nya, områdesgemensamma P-huset, är på plats med fordon och information om verksamheten.

Välkommen till Infopoint Sorgenfri! Adressen är Celsiusgatan 23, alldeles intill Båghallarna som tidigare var bussgarage.