Publicerad 2018-10-22 14:55

Senast uppdaterad 2018-10-22 16:20

Välkommen till Sorgenfridagen lördag 27 oktober

Två personer med hund som sitter i solen utanför Båghallarna i Sorgenfri

Lördag 27 oktober kl 12-14 har du chansen att träffa några av dem som bygger nytt och utvecklar det gamla industriområdet Sorgenfri till ett modernt, grönt och skönt bostadsområde.

De första bostadshusen är redan färdigställda och inflyttade, fler står på tur. Välkommen till det gamla storkvarteret intill Båghallarna i Sorgenfri, som nu består av många nya, mindre stadskvarter och mycket plats för ett nytt och närmare grannskap.

Sorgenfridagen 2018 bjuder bland annat på bomässa, musik, baristakaffe och guidad vandring i Sorgenfris industrihistoria. Planerare från Malmö stad berättar om utvecklingen av området och för dig som är intresserad av att flytta till Sorgenfri finns tillfälle att prata drömboende med någon av bostadsaktörerna på plats.

PROGRAM kl 12-14

Mini-bomässa – Bostadsutvecklarna JM, Lifra, Kizazi, HSB, Sundprojekt och Ikano Bostad finns på plats och pratar om projekt på gång i området Nya Sorgenfri – Malmö stad visar en modell över första etappen av Sorgenfriomvandlingen, berättar och svarar på frågor om allt som kommer att byggas och anläggas inom de närmaste åren

Guidad vandring i Sorgenfris industrihistoria, start kl 12.30 och 13.30 (ca 45 min)

Hur är det att bo här? – Möt ambassadörerna Ida och Gunilla, som bor i kvarteret och som vet vad som gör Sorgenfri till en så bra plats

Musik - DJ:n Julie sköter spakarna vid mixerbordet och spelar Sorgenfribeats hela dagen

Baristakaffe – Baristan bjuder på kaffe från sin kaffevagn

Visningslägenheter – Öppen visning av en lägenhet i grannkvarteret, adress Bertrandsgatan 3 A (JM). Kom och bli inspirerad!

Fri entré!

Nyfiken på Malmös mest spännande stadsdel? Välkommen till Linjetvågatan 5 i nya Sorgenfrikvarteren! Det är skyltat från Industrigatan och Celsiusgatan.