Stapelbäddsparken

foto: Bojana Lukac

Stapelbäddsparken ligger mitt i Västra Hamnen. Här finns Malmös sista bevarade stapelbädd kvar från varvsepoken. Byggnaden användes att bygga fartygsskrov på och har gett parken och delområdet dess namn.

Själva parken är en kreativ mötesplats som erbjuder möjligheter att prova olika extremsporter. Här finns en av norra Europas bästa skateanläggningar, en boulderpark med klätterklippor och ett stort betonggolv med bland annat en Roller Derby-bana. I parken finns även en streetbasketplan och ett mindre utomhusgym.

Stapelbädden rymmer idag STPLN som är en mötesplats för produktion av kreativitet – ett ”Makers Space” för experimentlusta, skapande och idéutveckling. Stapelbäddens tak är en del av parken och erbjuder grönska och sittplatser med fin utsikt över Västra Hamnen.

Skola, förskola och bostäder

Väster om själva parkområdet ligger Stapelbäddsskolan, som är en skola för årskurs f-9. Vid skolan ligger också en idrottsanläggning och bostäder.

Öster om parken finns en blandad bebyggelse med bostäder, kontors- och parkeringshus. I  området finns det utrymme för ytterligare kontor, bostäder och en förskola.

Vill du veta mer?


Samlade skrifter
Här har vi samlat informationsmaterial om Västra Hamnen.


Karta över Västra Hamnen

På kartan finns en mängd information om bland annat pågående och antagna detaljplaner, fastigheter, cykelvägar, skolor och förskolor i området.Senast ändrad: 2019-11-26 11:19