Kultur- och fritidsaktiviteter i Västra Hamnen

Västra Hamnen lockar med en mängd aktiviteter och kreativa miljöer. Här kan man vara både sportig och kulturell på samma gång.

Västra Hamnen används flitigt som arena för såväl kultur- som sportevenemang. Här arrangeras allt från konserter, dans och teater till beachvolleyboll, segling och andra vattensporter.

Stapelbäddsparken har Nordeuropas största skejtarena i betong. Här finns också en boulderpark för klättring och en rollerderbybana. Vill du sporta inomhus finns Kockum Fritid med  ishall, gym, simbassäng och möjlighet att utöva olika boll- och racketsporter.

Intill Stapelbäddsparken, i den gamla Stapelbädden ligger STPLN, som är ett kreativt hus för utställningar, workshops, konserter och innovativa idéer. I en av de gamla båghallarna bredvid Dockan håller Skånes Dansteater till. Repertoaren är bred från modern dans och workshops till familje- och after work-arrangemang.

Nya mötesplatsen Malmö Live

Strax intill Centralstationen och stadskärna ligger Malmö Live, som invigdes 2015. Här finns rymmer konserthus, kongresscenter och hotell i en och samma anläggning.  Hotellet har runt 450 rum och skybar på toppen av den 85 m höga byggnaden.

Senast ändrad: 2019-07-26 15:32