Foto: Ewa Levau

Näringslivet i Västra Hamnen

Stora och små. Nystartade och etablerade. Västra Hamnen lockar såväl det lokala som det globala näringslivet.

Det strategiska läget mellan centrum och havet, god infrastruktur, modern arkitektur och en hållbar profil attraherar många olika typer av företag till Västra Hamnen.

Allt från huvudkontor till enmansföretag

Idag finns drygt 400 företag i Västra Hamnen. Det är framförallt stora företag med fler än hundra anställda och små företag med en till fyra anställda. Näringslivet domineras av företag inom nya media, data och IT. Men det finns också företag inom handels- och servicebranschen.

Bland de större företag och organisationer som etablerat sig i Västra Hamnen kan nämnas bland annat Epsilon, IBM, Telia Sonera, Tyréns, WSP, Länsförsäkringar, Region Skåne, Malmö Högskola, Sigma och Atea. Här finns också flera företag som valt att förlägga sitt huvudkontor i området, som till exempel Aarhus Karlshamn, Mercedez-Benz och Duni.

Nätverk och kluster

Många av stadens entreprenörer har valt att etablera sig i Västra Hamnen. Närheten till Malmö Universitet ger bra rekryteringsunderlag för tillväxtföretag och främjar samarbeten mellan forskning och näringsliv.

I Kockums före detta varvsbyggnader, i Varvsstaden, har ett mediakluster etablerat sig med bland annat Sveriges Television och Media Evolution City. Strax intill på Universitetsholmen ligger inkubatorn Minc, en innovationsmiljö där unga entreprenörer möter traditionellt näringsliv och forskning.

Malmö Näringslivskontors hemsida hittar du mer information om näringslivet i Västra Hamnen och i hela Malmö. Här kan du bland annat söka efter nyetablerade företag, lediga lokaler och tomtmark. 

Senast ändrad: 2019-10-14 10:10