Publicerad 2013-05-29 13:03

Senast uppdaterad 2017-01-23 16:38

Elbilsrally går i mål i Västra Hamnen

Världens största rally för elbilar genom två länder kommer till Malmö söndagen den 2 juni.  Se målgången i Västra Hamnen och ta del av en mängd aktiviteter för hela familjen.

I tävlingen Oresund Electric Car Rally 2013 deltar 60 elbilar som kommer att gå i mål på Scaniabadets parkering i Västra Hamnen runt kl 13:45. Under eftermiddagen arrangeras en rad aktiviteter för hela familjen. Du kan bland annat prova på att köra en elbil eller elcykel, se de senaste elbilsmodellerna på marknaden, delta i tipsrunda och tävling i bilbanerace med fina priser.   

Program under dagen
13:00 Invigning av solcellsparkering
13.45-14.45 Målgång för rallyt
15:00 Debatt om elbilarnas framtid i Sverige och Europa med kommunalråd Karolina Skog (MP) m.fl.
15.30  Prisutdelning — vinnare av Oresund Electric Car Rally utses!


Om Oresund Electric Car Rally
Oresund Electric Car Rally är öppet för elbilar och plug-in-hybrider och startar den 1 juni i Köpenhamn för att sedan köra vidare via Helsingör till Helsingborg för nattvila och laddning. Söndagen den 2 juni fortsätter rallyt över Landskrona till målgången i Västra Hamnen i Malmö. Tävlingen består av en energitävling under lördagen och ett regularity rally under söndagen Vinnare är den bil som förbrukat minst energi på vägen och som klarat att hålla en angiven medelhastighet. I startfältet finns allt från helt nya Tesla Model S till Nissan Leaf och Renault Kangoo.

Rallyt är öppet för alla som har en elbil och bland deltagarna finns både privatpersoner, företag, organisationer och politiker. Bland förarna finns kända namn som rallydrottningen Tina Thörner och danska Hjalte Tin och Nina Rasmussen som kört jorden runt i en elbil, samma bil som de nu deltar med i rallyt. Miljöpartiets språkrör Åsa Romson deltar i rallyt under lördagen och kör då tillsammans med Tina Thörner.