När du kontaktar Maria Malmö

För att få hjälp på Maria Malmö är det vanligast att du eller någon annan ringer till mottagningen 040-33 71 70.

Information och rådgivning

Du är välkommen att ringa för att få information och rådgivning kring droger och alkohol. När du ringer behöver du inte uppge ditt namn om du vill ställa frågor anonymt. Om du däremot vill påbörja behandling på Maria Malmö upphör din möjlighet att vara anonym. För mer information kring anonymitet, sekretess och journalföring är du välkommen att ställa frågor när du ringer eller på ett första besök hos oss.

För att få en behandlingskontakt

Om du som ringer till Maria Malmö vill påbörja behandling kommer den som svarar i telefonen att ställa några frågor kring dig och din situation. Vi som arbetar på Maria Malmö har olika kompetens och vi försöker matcha vilken behandlare du kommer att träffa utifrån dina behov. Inom några dagar kommer den behandlare som är utsedd till dig att kontakta dig för att boka en tid.

Första besöket 

Vid första besöket får du träffa din behandlare som ger dig mer information om Maria Malmö och vad vi kan erbjuda. Vi vill också gärna veta mer om dig för att hjälpa till att avgöra om vi är den bästa hjälpen för dig. Efter mötet kan du i lugn och ro tänka över om en behandling på Maria Malmö är något för dig.

Att gå in i behandling 

Om du väljer att påbörja en behandling på Maria Malmö kommer vi boka flera tider för att tillsammans med dig komma överens om en behandlingsplan som passar just dig och dina behov.

Du som ringer för någon annan

Om du ringer för att aktualisera någon annan är ordningen densamma som ovan. Vi vill gärna att du som tagit första kontakten med oss är med vid första besöket, oavsett om du är professionell eller anhörig och oavsett ungdomens ålder.

Akut

Om du befinner dig i en akut situation och behöver omedelbar hjälp kan du vända dig till följande:

Social jour för akut hjälp under kvällar och helger
040-34 56 78

Barn- och ungdomspsykiatrisk akutavdelning för dig som är under 18 år
040-33 17 11

Beroendecentrums akutvårdsenhet för dig som är över 18 år
040-33 16 01

Du kan också vända dig till Psykiatri Skåne vid behov av en omedelbar hjälp eller bedömning.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-02-19 13:59