God man, förvaltare och förmyndare

Här kan du läsa om ställföreträdarskap som god man, förvaltare och förmyndare. Du kan också anmäla behov av ställföreträdare eller berätta om något inte fungerar bra.

Ställföreträdare är samlingsnamnet på dem som har ett uppdrag som god man, förmyndare eller förvaltare. Både unga och gamla, friska och sjuka, kan behöva en ställföreträdare. Tanken med ställföreträdarskapet är att alla människor ska få samma rättigheter och möjligheter, oavsett egen förmåga. Enheten för överförmyndarärenden lämplighetsbedömer dem som ska få uppdrag som god man eller förvaltare och utövar sedan löpande tillsyn i ärenden med godmanskap och förmynderskap.

Läs mer

Undrar du vad en god man kan hjälpa dig eller en närstående med? På Riksförbundet frivilliga samhällsarbetares hemsida kan du läsa, lyssna och titta på information om att ha en god man eller förvaltare.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare hemsida

Nyheter

Inlämning av årsredovisning

På Storgatan 15 har vi en ny postlåda där du kan lämna in din årsredovisning. Det finns ett inkast för smala kuvert och om du lyfter på locket av postlådan kan du även få in tjockare kuvert eller pärmar.
OBS! Vi tar endast emot bokade besök.

Extrainsatt utbildningstillfälle i redovisning

Utbildningen som äger rum den 17 januari 2019 blev snabbt fullbokad. Vi har därför satt in ett extra utbildningstillfälle i redovisning för dig som är ställföreträdare i Malmö Stad. Utbildningen är den 31 januari 2019 klockan 17.00-19.00. 
Anmäl dig till redovisningsutbildningen här.

Information om bostadstillägg till pensionärer

Enligt Pensionsmyndigheten går omkring 100 000 pensionärer miste om bostadstillägget. Läs broschyren Har du rätt till bostadstillägg? för mer information.

Nyhetsbrev november 2018

Enheten för överförmyndarärendens nyhetsbrev. (pdf, 917.2 kB)

Enheten för överförmyndarärendens nya mailadress

Den nya gemensamma mejladressen till enheten för överförmyndarärenden är overformyndare@malmo.se

 

Senast ändrad: 2019-01-23 13:00