Unga vuxna-mottagningen

Unga vuxna är en mottagning som vänder sig till dig mellan 16–29 år och som känner att du behöver någon att prata med.

Vi på mottagningen finns för dig som känner sig ledsen, orolig, stressad eller har svårt att hantera vardagen. På mottagningen kan du få en kostnadsfri, individuell samtalskontakt som kan hjälpa dig i ditt mående. Vi som arbetar på mottagningen är kuratorer, psykiatrisjuksköterska, psykologer samt konsultativ läkare.

All kontakt med oss är kostnadsfri.

Det här erbjuder vi

Samtal

Vi erbjuder en kortare samtalskontakt med fokus på att hantera känslor som stress och ångest. Vid behov av en längre kontakt hjälper vi dig vidare.

Kurs i stresshantering utifrån ACT – acceptance and commitment therapy

Som deltagare hjälper vi dig med förhållningssätt och metoder för att hantera stress, främja hälsa och börja ta steg i riktning mot det liv du vill leva.
Kursen i stresshantering kräver introduktionssamtal. Kontakta oss på telefon för att anmäla dig.

Kurs i mindfulness (medveten närvaro)

Genom att lära sig öva medveten närvaro kan man få ett sundare perspektiv till tankar och känslor, lära sig se dem, känna dem och själv välja hur man vill agera på dem. På så sätt blir man friare att skapa det liv man själv väljer och önskar leva. Gör en intresseanmälan via knappen nedan.

Så här kommer du i kontakt med oss

Som ung vuxen är du välkommen att kontakta oss via telefon och prata med vår personal. Vårt telefonnummer är 040-33 50 50. Telefontid är vardagar 08.00-16.30.

Du kan även kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster (tidigare Mina vårdkontakter) där du loggar in med bank-id. 1177 Vårdguidens e-tjänster, extern webbplats

Vi kan endast erbjuda tidsbokade möten.

 

Senast ändrad: 2018-12-20 09:49