Stadens ljus: Sorgenfri

Malmös nya ljusarrangemang Stadens ljus: Sorgenfri vill med hjälp av ljus visa upp de kvaliteter som finns i Östra Sorgenfri.  Arrangemanget pågår mellan den 10–19 februari 2017 och förberedelserna är redan i full gång.

Förutom att rikta uppmärksamheten mot Sorgenfri vill fastighets- och gatukontoret tillsammans med fastighetsägarna skapa ett arrangemang som är inspirerande och attraktivt för alla Malmöbor. Fokus ligger på att skapa hållbara, energisnåla och miljömedvetna ljuslösningar

Precis som till Stadens Ljus:Rosengård 2010 är det nu ett samarbete med fastighetsägare och näringsidkare i området. MKB kommer att vara en partner i årets arrangemang och kommer bland annat att stå för ett antal konstinstallationer.

Till ”Stadens ljus: Sorgenfri” kommer Malmö stads egna ljusdesigners stå för stora delar av ljussättningen men med hjälp av både konstnärer och andra ljusdesigners.

Informationsplats och utgångspunkt för guidade turer kommer att vara Arildsplan - Spånehusvägen 60.

Förutom att ”Stadens ljus: Sorgenfri” kommer innehålla 5-6 permanenta ljussättningar och 10 tillfälliga installationer har Malmö Stad även rustat upp den befintliga belysningen längs alla gator i området. Under arrangemanget kan besökarna följa med på guidade turer eller på egen hand uppleva de olika ljusinstallationerna.

Stadens ljus: Sorgenfri är en del av EU-projektet Lighting Metropolis som finansieras av Interreg ÖKS, region Hovedstaden och region Skåne.

Senast ändrad: 2018-09-22 12:36