Miljöbil

Ett utmärkt sätt att minska trafikens miljöbelastning är att övergå till en miljöbil. En miljöbil släpper ut mindre miljö- och hälsofarliga ämnen än en traditionell bil.

En miljöbil drivs av miljöbränslen som el, etanol, biogas eller andra förnybara drivmedel. Alternativt är det en fossildriven bil som är väldigt bensin- eller dieselsnål.

Bäst miljöprestanda bland dagens miljöbilar har elbilen, elproduktionen inräknad. Biogas och etanol är förnyelsebara drivmedel med bra miljöegenskaper.

Malmö satsar på elbilar och biogas

Inom Malmö stad måste alla nya bilar som köps in vara miljöfordon. Idag består 83 procent av Malmö stads fordonsflotta av fordon som drivs med gas, el eller etanol.

Malmö stad satsar tydligt på el som ett av framtidens drivmedel. Bland annat samarbetar Malmö stad med andra städer och privata aktörer för att utveckla möjligheten att kunna ladda elfordon i Malmö och Öresundsregionen.

Mer information om miljöbilar hittar du på den nationella miljöfordonsajten www.miljofordon.se

Läs mer om Malmö stads satsningar på elfordon

Var kan du ladda ditt elfordon?

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-11-16 15:36