Byggprojekt Miljöbyggstrategi för Malmö

Här hittar du presentationerna av de projekt som deltar i Miljöbyggstrategins nybyggnationsenkäter. Ni får information om vem som bygger och vilka miljömål man valt att lägga extra fokus på. När projektet är klart kommer det läggas in mer information om hur resultatet faktiskt blev.

 

Visionsbild. Vy från sydost. Här kan du bland annat skymta södergavelns fina oregelbundna fönstersättning.

Rådmansvången

Ett stenkast från Pildammsparken i väster och från Station Triangeln i öster bygger Malmö stad Källängens förskola. Byggnaden byggs i gult tegel och omgärdas av en lekgård där möjligheternas värld öppnas upp för att bejaka de olika delarna av barnets utveckling och inlärning. 

Läs mer om projektet här (pdf, 365 kB).

Visionsbild. Vy från trädgårdssidan, blickar mot norr.

Oxie Stenåkern

I nordöstra Oxie växer ett nytt LSS-boende att fram. Malmö stad uppför en fin byggnad i slaget rödbrunt tegel som tillsammans med den trädgårdsliknande utemiljöen bildar en lugn, harmonisk och trygg plats.

Läs mer om projektet här (pdf, 413.1 kB).


Visionsbild. Vy från insidan av Ellstorpsparken, blickar mot norr.

Ellstorp

I stadsdelen Ellstorp bygger Malmö stad en ny förskola. Arkitekterna har tagit inspiration av omgivningen och anpassat förskolan till de befintliga miljöerna. Den uppvuxna parken bidrar med gamla och fin grönska.

Läs mer om projektet här (pdf, 472.3 kB).


Visionsbild för de åtta kvarteren som Skanska avser att bygga inom Cementenområdet i Limhamns sjöstad under de närmsta åren.

Limhamns sjöstad

Stadsdelen Limhamns sjöstad börjar sakta att ta form. Skanska är en av aktörerna som är med och bygger åtta kvarter boende i Cementenområdet. Här blir det hög fokus på materialval som ska hålla hög nivå, både sett utifrån boendemiljö och hållbarhet.

Läs mer om deras spännande projekt här (pdf, 577.6 kB).