För barn och unga

Är det någon av dina föräldrar som mår dåligt? Någon som är ledsen, arg, skriker, gråter eller slåss? Eller är det någon som bara ligger på soffan och är tyst? Dricker eller tar droger? Om din mamma eller pappa mår dåligt kan det vara jobbigt för dig också. Du får kanske ont i magen över detta eller tycker att det är ditt fel? Det är inte ditt fel. Och du är inte ensam.

Hos oss finns det grupper som kallas för stödgrupper för barn och unga där du kan träffa andra som precis som du har det jobbigt hemma.

Tillsammans med två gruppledare träffar du barn i din ålder och pratar om hur ni har det och hur det känns. Ibland är det skönt att lyssna på någon annan när det känns jobbigt att berätta. Du får prata precis så mycket du vill. Allt som sägs i gruppen stannar kvar i gruppen.

Det kostar inget att vara med. Vi har grupper både för barn och ungdomar. Du får gå i grupp med dem som är ungefär lika gamla som du.

Om du vill vara med i vår stödgrupp kan du anmäla dig på länken nere, så ringer vi upp dig och berättar mer.

Minst en av dina föräldrar måste godkänna att du får vara med i en stödgrupp. Om du vill så kan vi ta kontakt med dina föräldrar och berätta mer om vad vi gör. Skriv det i så fall i din anmälan.

sv