7 305 dagar senare - 20 år sedan Dawit Isaak fängslades på grund av sina ord

Set Mattsson framför ett blått hav.
  • 23 sep kl 18.30-20
  • DIB / Malmö Stadsarkiv

En kväll som uppmärksammar 20-årsdagen av Dawit Isaaks fängslande med Reportar utan Gränser, journalisten Tsegay Mehari som själv suttit fängslad, och Dawits bror Esayas Isaak.

I 7305 dagar har Dawit Isaak suttit fängslad utan rättegång, för att ha utnyttjat sina mänskliga rättigheter att skriva och sprida sina åsikter. Vad var det som hände, och vad har hänt under dessa 20 år? Hur är situationen idag för journalister och andra i Eritrea som eftersträvar insyn och förändring? Vad kan göras?

Välkomna till ett samtal mellan Karin Elfving på Reportrar utan Gränser, Tsegay Mehari, poet och journalist från Eritrea som liksom Dawit suttit fängslad på grund av sina ord, samt Esayas Isaak, bror till Dawit. Med oss på länk har vi även Evan Williams, journalist och producent för dokumentären ”Eritrea – det ofria landet” som väckt stor uppmärksamhet. Med hjälp av hemliga inspelningar och vittnesmål lyckades de dokumentera vad som sker i det stängda landet Eritrea.

Kvällen inleds av kulturnämndens ordförande Frida Trollmyr (s). Moderator för samtalet är Emelie Wieslander från Dawit Isaak-biblioteket.

Samtalet arrangeras av Stadsarkivet och Biblioteken i Malmö och är en del av stadens arbete med Öppna Malmö.

Tid: 18.30 – 20.00
Plats: Malmö Stadsarkiv, Bergsgatan 20, Malmö (Hovbergs sal)

OBS! Begränsat antal platser, anmälan krävs.

Föranmälan: