The Dawit Isaak Book Club

Dawit Isaak-biblioteket presenterar sitt första boksamtal i The Dawit Isaak Book Club: Varför jag inte längre pratar med vita om ras, Historien om Bodri och Brun flicka drömmer.

  • 17 december kl 19.00
  • Facebook

Det livesända samtalet blir det första i en serie bokprat som kommer att ta upp böcker på temat antirasism. Länk till evenemanget på Facebook.

Bokklubbens val:

Varför jag inte längre pratar med vita om ras/Why I’m No Longer Talking to White People About Race av/by Reni Eddo-Lodge

Handboken för alla som vill försöka förstå hur strukturell rasism fungerar. I boken utforskar hon den så ofta utraderade svarta historieskrivningen. Och skärskådar den benhårda länken mellan klass, kön och ras. Resultatet är en brännande och nödvändig studie i vad det innebär att bli rasifierad i dag.

Historien om Bodri - Héidi Fried

En berättelse om vänskapen som överlevde Förintelsen. Boken vänder sig till yngre läsare och handlar om Héidis egna upplevelser av förintelsen.

”Hédi älskar sin hund Bodri och sin bästa vän Marika. Bandi, Marikas hund, älskar hon också. De klättrar och springer, leker och lever i frihet i den lilla staden de bor i. En dag får de höra talas om en elak man, som har mycket makt, han bestämmer i sitt land och har börjat bestämma över fler länder. Han heter Adolf Hitler.”

Brun flicka drömmer - Jacqueline Woodson

Brun flicka drömmer är en självbiografisk roman om författarens uppväxt och liv i 1960- och 70talets USA skriven på vacker prosalyrik. Woodson är en prisad författare som skrivit mer än 30 böcker för barn och ungdomar.

I panelen:

Jude Dibia – writer, activist and projektledare, Malmö stads Fristadsprogram
Ulrika Ahlberg – bibliotekarie Dawit Isaak-biblioteket, Malmö Stadsarkiv
Jasmina Dizdarevic Cordero – utvecklingssekreterare Malmö Stadsarkiv

Samtalet hålls delvis på svenska och delvis på engelska.

The Dawit Isaak Book Club är en del av Öppna Malmö - stadens satsning för att lyfta frågor om diskriminering och rasism.

Skriv in öppettider här eller radera modulen.