$left
$middle

Tiggeriets historia – lunchföredrag

En man står framför en samling människor i en korridor.

Lunchföredrag med forskaren Erik Hansson som berättar om tiggeriets historia och reflekterar kring det rasistiska hat och våld som dagens "tiggare" utsätts för i Sverige.

  • 13 september klockan 12
  • Malmö stadsarkiv

Välkommen på en föreläsning med forskaren Erik Hansson som utgår från sin avhandling om svenska samhällets reaktioner på närvaron av tiggande EU-medborgare från år 2019. I föredraget kommer han presentera en historik över tiggandets historia i Sverige och västvärlden, och en reflektion kring det rasistiska våld och hat som dagens ”tiggare” utsätts för i Sverige.

Erik Hansson är kulturgeograf, tidigare verksam vid Uppsala universitet. Hans forskning kretsar kring moralfrågor, politisk ekonomi, rasifieringsprocesser och nationalism.

Föredraget sker i samarbete med ABF Malmö och äger rum tisdagen den 13 september klockan 12-13 i salen Karl Hovberg på Malmö Stadsarkiv. Ingång via Bergsgatan 20.

Mer om ämnet

Föreläsningen är en del av KOM NÄRMARE - ett projekt som drivs av föreningen Mantaray Impact med stöd av Postkodstiftelsen. Mellan den 13 september och 4 oktober visas fotoutställningen "Kom närmare" på stadsarkivet. Fotoutställningen är ett berättarprojekt ur EU-migranters perspektiv.

sv