Våra dörrar är öppna för besök!

Öppet mån-fre kl 10-18. Tänk på att vi inte är en mötesplats och att göra ditt ärende snabbt, max 20 besökare får vistas i lokalerna samtidigt.

Det går bra att: låna/lämna böcker, göra utskrifter/kopiering och att efter förbokning ta del av allmän handling på plats (skicka förfrågan till stadsarkiv@malmo.se)

Visa hänsyn och håll avstånd!

Lär dig släktforska

Att forska om sin släkt kan vara både spännande, lärorikt och en riktig ögonöppnare. Men hur gör man? Vi visar några av alla de knep som finns att tillgå när du vill ta reda på mer om din bakgrund.  

Malmöbon Mårten Leijmans släkt sträcker sig hela tio generationer tillbaka i kommunen. I reportaget följer vi hans första trevande steg i sökandet efter sina rötter. Ett sätt för oss att visa hur det kan gå till när man släktforskar.

Även om du inte har släkt i Malmö kan det vara värt att lära sig mer. Släktforskning sker i dag till stor del framför datorn och på Stadsarkivet får du gratis tillgång till flera databaser som annars är avgiftsbelagda. Så du kan komma långt i dina efterforskningar, trots att hemkommunen ligger någon helt annanstans i landet.