Hbtqi

Författare
David Levithan

Titel
Two boys kissing /världens viktigaste kyss

Boken Two boys kissing av David Levithan handlar om två sjuttonåriga pojkar som försöker slå världsrekordet för den längsta kyssen. Sedan bokens släpp 2015 har den varit föremål för kontrovers i framförallt USA. Kritiker har menat att en bok med detta innehåll inte ska finnas på bibliotek och skolbibliotek, för att skydda barnen. Boken har även blivit föremål för bokbål. En annan anledning till att boken har blivit kontroversiell är det ursprungliga omslaget där två pojkar kysser varandra.

Du hittar boken i Dawit Isaak-bibliotekets barn och unga-sektion.

 

Författare
Emily M. Danforth

Titel
The miseducation of Cameron Post

The miseducation of Cameron Post är en uppväxtskildring om 12-åriga Cameron som håller på att upptäcka sin egen sexualitet. Efter att hennes föräldrar går bort får hon bo med sin extremt konservativa mormor. När hennes mormor får reda på Cameron är kär i sin bästa tjejkompis beslutar sig mormodern för att skicka Cameron till ett ”gay conversion camp”. Dvs ett kristet ”läger” där man ägnar sig åt en bluffterapi för att ”bota” sexualiteten.

Boken har plockats bort från en skola i USA på grund av bokens språk. Svordomar förekommer i texten. Ämnet har även ansetts kontroversiellt och olämpligt för barn att läsa.

Du hittar boken i Dawit Isaak-bibliotekets barn och unga-sektion.