Kultur för äldre

I alla stadier av åldrandet är kultur något som kan berika våra liv och ha positiv inverkan på vår hälsa. Det fysiska och psykiska tillståndet är viktiga faktorer som påverkar i vilken utsträckning vi har möjlighet att ta del av Malmös rika kulturliv.

Kultur för äldre är ett samarbete mellan kulturförvaltningen och hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen där vi jobbar för att stärka och samordna ett rikt kulturutbud av hög kvalitet för Malmös äldre. Målgruppen är i första hand de äldre som omfattas av någon form av stöd genom hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen.

Film för äldre

Här presenterar vi filmer med en mängd olika nedslag i Malmö. Allt från historiska guldkorn till kultur och skapande. När du inte har möjlighet att på samma sätt komma ut och se Malmö, så kommer Malmö till dig.

Smörkontrollen i Malmö

Vad är Smörkontrollen för något, och vad betydde runorna i kvalitetsstämpeln? Det och mycket mer får ni veta i Stadsarkivets arkivarie Olle Nordqvists guidning i ett Malmö på smörets storhetstid.

Malmö i vårblomning

Följ med Pernilla Södergren från Malmö stadsarkiv på en vårpromenad i Pildammsparken med historiska inslag.

Bagarelaget - när Malmöborna inte fick baka själva

Tänkte du göra egen kaka till bröllopet? Var i så fall glad att du inte levde på 1600-talet, för då var det ingen självklarhet att man fick baka till sitt eget bröllop. Hör arkivpedagogen Linus Sollin på Stadsarkivet berätta varför.

Tre konstövningar med Malmö Konsthall

Skapa konst hemma tillsammans med Malmö Konsthall i påsk! Här är tre övningar som är lätta att göra hemma. Instruktioner för varje övning i videon.

Två verk från Malmö konstmuseum

Sara Rudby, museiintendent på Malmö Konstmuseum presenterar två verk ur samlingarna. Ett verk från Baltiska utställningen 1914, samt ett från Sigrid Hjertén från Gotthardts samling.

Det fick barnhemsbarnen äta på 1700-talet!

Arkivarien Linus Sollin på Stadsarkivet har djupdykt i arkiven för att ta reda på vad som serverades på barnhemmen under 1700-talet.

Visning av konstutställning på Malmö Konsthall samt instruktioner för skapande

Visning av utställningen med Ragna Bley och Inger Ekdahl på Malmö Konsthall. Samt tips och instruktioner på hur ni kan skapa själva med inspiration från konstverken.

Vill ni få ett materialpaket skickat till er? Kontakta ylva.brannstrom@malmo.se

Fler filmer hittar ni på malmo.se/kulturakuten

Senast ändrad: 2020-05-15 11:48