Stängt för allmänheten

Mot bakgrund av den ökade spridningen av covid-19 och de förlängda skärpta allmänna råden i Skåne stängde Hylliebadet för allmänheten den 23 november 2020. Även aktiviteter och verksamheter som riktar sig till vuxna ställs in.

Beslutet gäller till och med 10 januari.

Mer information

Bada med funktionsnedsättning

Alla bassänger på Hylliebadet är tillgängliga för dig med funktionsnedsättning. Det finns olika typer av liftar och hjälpmedel. Varmvattenbassängen Vågen är till för dig med stödperson och här finns lyftplatta för ned- och uppgång.

Drop in-tider Vågen

26 oktober - 1 november

Drop in-tider Vågen

28 september - 13 december

(ej vecka 44 höstlov)

– Bassängen Vågen är generellt till för dig med stödperson.

Onsdagar kl. 15.00-16.00 och fredagar kl 07.00-08.00 badbevakas bassängen och bad utan stödperson är möjligt.

– När bassängen delas med skolsim så anpassas djupet efter verksamheten.

– Vid övriga tider varierar djupet beroende på andra aktiviteter i bassängen.

– När bassängen inte delas med annan verksamhet finns möjlighet att önska djup.

Anpassade omklädningsrum

Omklädningsrummen nummer 7–9 är anpassade för personer med funktionsnedsättning och medföljande stödperson. Här finns skåp som är tillgängliga från rullstol, låsbara duschar och möjlighet att duscha på brits. Omklädningsrummen är könsneutrala.

Liftar, hissar och anpassade bassänger

Alla delar av anläggningen är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Hiss finns till ovanvåningen (relax, gym och gruppträning) och vid vattenrutschbanorna i familjebadet. Mobila liftar finns till alla bassänger och i undervisningsbassängen Vågen finns en lyftplatta för ned- och uppgång.

Malmönyckeln

Om du har Malmönyckeln kan du ta med dig en stödperson som inte behöver betala entré när du vill simma. Läs om Malmönyckeln.