Babybad, babysim och minisim inställt vårterminen 2021.

På grund av läget med corona och covid-19 är kurserna i babybad, babysim och minisim inställda under vårterminen 2021. Vi hoppas kunna hålla kurserna som vanligt igen under höstterminen 2021.

Babybad 3 mån–2 år, Hylliebadet

Babybad ger dig och ditt barn möjlighet att lära er om vattnets magi. I det varma vattnet kan barnet röra sig fritt och barnet tränar balans och motorisk utveckling.

Vi blandar övningar, lekar och sånger för att skapa glädje, lek och trygghet i vattnet. Det är en social, lekfull och rolig aktivitet för föräldrar och barn som leds av utbildade babysiminstruktörer.

Babybad våren 2021

Inga tider planerade under våren 2021 pga av rådande situation med viruset Covid-19. Babybad kommer tidigast starta efter 31 mars 2021.

Dag


Tider

 

Ålder

3 månader–2 år (tillsammans med vuxen i vattnet)

Pris

50 kronor per vuxen + 25 kronor per baby.

Förkunskaper

Inga.

Anmälan

Föranmälan görs via event.webbiljett.se/hylliebadet. Platserna släpps fredagen veckan innan kl 10.00. Anmälan är gratis (Simtillfället betalas på plats i receptionen).

Covid-19

För att minska smittspridningen kommer vi endast ta emot max 10 barn per tid och endast 1 förälder per barn kan delta. Detta gör att platserna är ganska begränsade.

Anmälan gäller endast för det tillfället du bokar, för varje tillfälle ni vill komma gör ni en nya bokning.

Avbokning sker till hylliebadet.simkurs@malmo.se eller på tel 040-34 26 50

Plats

Bassängen Flötet, Hylliebadet. Under tiden Babybadet pågår är bassängen stängd för allmänheten.

Tisdag 24 november kommer Babybadet vara inne i bassängen Vågen, detta pga studiedag för Malmös skolor.

Frågor

Maila till hylliebadet.simkurs@malmo.se.

Förberedelser innan

  • Barnen ska gärna vara mätta och utvilade vid babybadet.
  • Förbered gärna barnet hemma i badbalja eller dusch. Sänk temperaturen successivt tills vattnet är ca 32 grader.
  • Vänj gärna barnet vid att få vatten över huvudet. Häll lite med handen och visa att det är okej, barnen läser av er reaktion.
  • Har barnet torr hud kan man smörja barnet kvällen innan simning samt efter bad.

Bra att veta

  • För att hålla bra vattenkvalité är det viktigt att duscha ordentligt innan bad. Barn under 6 månader behöver dock inte duscha innan.
  • Barnet ska ha på sig babysimbyxor som håller tätt. Byxan ska sitta åt vid ben och mage (använd inte engångsbadblöjor). Finns att köpa i receptionen (99 kr).
  • Samling uppe på läktaren i 50-metersbassängen (grunda delen). Instruktören hämtar upp er och tar emot er när gruppen före lämnat bassängen Flötet.
  • Det finns begränsad plats för barnvagnar i entrén. Därför rekommenderar vi er som har möjlighet att komma utan barnvagn.
  • I samband med babybadet finns det en mikro vid kafédelen i foajén för att värma barnmat. Då finns det också en termos med varmvatten till ersättning/välling.