Knattesim 3–5 år, Hylliebadet

knattesim

Lärarledd lek i vattnet med sånger och rörelser där vi övar upp barnets vattenvana. Här tar barnet sina första simtag och vi jobbar med vattensäkerhet och självräddning.

Varje termin har vi två kursstarter på knattesimskolan – varje period är på 8 tillfällen.

På vår knattesimskola är alltid en vuxen med i vattnet tillsammans med barnet. Att lära sig simma och få vattenvana tar olika lång tid och därför kan man, med fördel, gå om samma kurs flera gånger. Eftersom vi anpassar övningarna så att barnet ska få lagom med stimulans och utmaning bygger man alltid vidare på den kunskap som redan finns.

Vi har två olika nivåer på vår knattesimskola, Räkan är för nybörjare som behöver mer vattenvana och trygghet i vattnet och Maneten är nästa steg där vi lär barnen bli självständiga i vattnet och där vi utforskar de olika simsätten mer.

Räkan 3–5 år

I gruppen Räkan vill vi att barnet ska få förståelse för hur vattnet fungerar och hur man på ett tryggt och roligt sätt kan utforska vattnet ovan och under ytan. På vår knattesimskola är alltid en vuxen med i vattnet tillsammans med barnet. 

Förkunskaper

Inga.

Mål

Vattenglädje. Vara trygg med att vara under vattnet och kunna glida i magläge och flyta på rygg själv eller med stöd.

Maneten 3–5 år

I gruppen Maneten försöker vi få barnen mer självständiga, vi lär dom ta sig fram i vattnet på det sätt som passar dom bäst. På vår knattesimskola är alltid en vuxen med i vattnet tillsammans med barnet. 

Förkunskaper

Kan hoppa själv från kanten, kan doppa huvudet och är trygg under vattnet.

Mål

Glida i magläge med ansiktet ner i vattnet, hoppa på djupt vatten och ta sig tillbaka till kanten, flyta och rotera från mage till rygg, simma 5 meter valfritt simsätt.

Senast ändrad: 2020-01-08 10:04