$left
$middle

Havssimskola i Klagshamn

På havssimskolan kommer barnen få lära sig vattensäkerhet och att simma i havet. Dem kommer även få viss kunskap om vattnet och miljön runtomkring. Här får barnen simundervisning i den miljö där sim- och livräddningskunskapen behövs allra mest. Kostnadsfritt för barn bosatta i Malmö.

Simskola i havet sommar 2022

Vi blandar traditionell simskola med utomhuspedagogik. Om barnen blir tryggare i vattnet blir de även bättre simmare.

Barnen ska lära känna miljön runt platsen simskolan bedrivs på. Vi lär oss vad som finns i havet och på stranden samt vilka regler man måste förhålla sig till i vår natur. Vi diskuterar vad som finns i havet och utforskar livet under ytan, samt testar på att simma med flytväst. Barnen kommer få låna en våtdräkt under kursen som ska lämnas tillbaka sista tillfället. 

  • Det är viktigt att välja rätt nivå (steg) för barnet. När det står förkunskaper så betyder det att barnet ska klara av det själva och utan hjälpmedel. Barnen ska simma med rätt teknik i arm- och bentag innan man går vidare till nästa steg. Tänk på att inte välja en för hög nivå till ert barn då det kan hejda barnens utveckling om dem får en för stor utmaning.
  • Barn utvecklas i väldigt olika takt. Vissa barn känner sig direkt hemma i vattnet, andra behöver mer tid att vänja sig. Därför behöver vissa barn gå en simkurs (ett steg) flera gånger för att klara målet och kunna gå vidare till nästa steg. Det är inget ovanligt att man behöver flera kurser i samma steg.

Period 1

Vecka 25–26
Måndag–fredag under två veckor
9 tillfällen - ingen simning på midsommarafton 24/6

Period 2

Vecka 27–28
Måndag–fredag under två veckor
10 tillfällen

Plats

Klagshamnsstranden, Badvägen.

Anmälan

Platserna släpps 31 maj kl. 13.00 på malmo.actorsmartbook.se

Köplats: Vi har ingen kö till våra sommarsimskolor utan alla lediga platser finns på vår webbiljett sida. Om vi får in avbokningar publiceras de platserna på sidan.

Om ni inte kommer på första simtillfället på din kurs måste ni höra av er innan på simkurs@malmo.se eller skicka sms till 0709-312719. De som inte dyker upp och inte har hört av sig till första tillfället avbokas automatiskt från sin plats.

Avbokning

Avbokning ska ske till simkurs@malmo.

Vår sommarsimskola har högt tryck och det är därför av stor vikt att ni avbokar er plats snarast möjligt om ni inte kan delta, så att vi kan erbjuda platsen till ett annat barn.

Frågor

Maila till simkurs@malmo.se eller ring 040-34 25 52.