Havssimskola i Sibbarp

På havssimskolan kommer barnen få lära sig vattensäkerhet och att simma i havet. De kommer även få viss kunskap om vattnet och miljön runtomkring. Här får barnen simundervisning i den miljö där sim- och livräddningskunskapen behövs allra mest. Kostnadsfritt för barn bosatta i Malmö.

Simskola i havet sommar 2021

Vi blandar traditionell simskola med utomhuspedagogik, om barnen blir tryggare i vattnet blir dem en bättre simmare.

Barnen ska lära känna miljön runt platsen simskolan bedrivs på. Vi lär oss vad som finns i havet och på stranden samt vilka regler man måste förhålla sig till i vår natur. Vi diskuterar vad som finns i havet och utforskar livet under ytan, samt testar på att simma med flytväst.

  • Det är viktigt att välja rätt nivå (steg) för barnet. När det står förkunskaper så betyder det att barnet ska klara av det själva och utan hjälpmedel. Barnen ska simma med rätt teknik i arm- och bentag innan man går vidare till nästa steg. Tänk på att inte välja en för hög nivå till ert barn då det kan hejda barnens utveckling om de får en för stor utmaning.
  • Barn utvecklas i väldigt olika takt. Vissa barn känner sig direkt hemma i vattnet, andra behöver mer tid att vänja sig. Därför behöver vissa barn gå en simkurs (ett steg) flera gånger för att klara målet och kunna gå vidare till nästa steg. Det är inget ovanligt att man behöver flera kurser i samma steg.

Period 1

Vecka 27–28
Måndag–fredag under två veckor
10 tillfällen

Period 2

Vecka 29
Måndag–fredag under en vecka
5 tillfällen

Period 3

Vecka 30
Måndag–fredag under en vecka
5 tillfällen

Plats

Sibbarp

Anmälan

Platserna släpps 4 maj kl. 10.00

Boka på: event.webbiljett.se/malmo.

Endast en anmälan per barn. Begränsat antal platser.

Köplats: Vi har ingen kö till våra sommarsimskolor utan alla lediga platser finns på vår webbiljett sida. Om vi får in avbokningar publiceras även de platserna på sidan.

Avbokning

Avbokning ska ske till simkurs@malmo snarast möjligt om ni fått förhinder, så att vi kan erbjuda platsen till ett annat barn.

Frågor

Maila till simkurs@malmo.se eller ring 040-34 25 52.