Sjöstjärnan

Barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar är välkomna att delta i vår Sjöstjärnegruppen. Denna undervisningen är till för er med barn med behov av extra hjälp i undervisningen och som inte klarar att delta i vår ordinarie simskola.

Tecknad sjöstjärna som ler.

Sjöstjärnan sommaren 2021 i havet vid Ribersborg

Vi simmar i små grupper med 5-6 barn per grupp med 3 instruktörer. Undervisningen sker i havet där det kan vara skiftande väder och grader. Djupet kan vara allt från 40cm till 130cm beroende på ert barns förkunskaper.

En vuxen kan gärna vara med i vattnet som stöd i början av kursen, målet är sedan att barnen ska bli självständiga och trygga så att de klarar sig själva.

Vi lär barnen vattenvana, flyta och att simma. Vi kommer även göra ett besök på Naturum Öresund och lära oss om havet, djuren och naturen. Det kommer även finnas möjlighet att testa att snorkla och simma med flytväst.

Förkunskaper

Inga (för barn med t.ex. kognitiv funktionsnedsättning eller neuropsykiatrisk diagnos samt fysiska funktionsnedsättningar). Vi jobbar med individuella övningar och mål för varje barn.

Mål

Inviduella mål efter ert barns förkunskaper och förutsättningar.

Perioder och tider

Period 2

Vecka 27-28
Måndag–fredag under två veckor
10 tillfällen

Tid: 10.40–11.20

Period 3

Vecka 29
Måndag–fredag under en vecka
5 tillfällen

Tid: 10.40–11.20

Ålder

Från det år barnet fyller 6 år (födda 2015 och tidigare).

Pris

Kostnadsfritt. Barnet måste vara folkbokförd i Malmö kommun.

Vad ingår

Simskola i havet, besök på Naturum Öresund, livräddningskunskaper, lärdom om djur och naturlivet i Öresund.

Utrustning

Barnen får låna en våtdräkt att använda under kursen. Den ska lämnas tillbaka i samband med sista kurstillfället.

Anmälan

Platserna släpps 4 maj kl. 10.00

Boka på: event.webbiljett.se/malmo.

Endast en anmälan per barn

Köplats: Vi har ingen kö till våra sommarsimskolor utan alla lediga platser finns på vår webbiljett sida. Om vi får in avbokningar publiceras även de platserna på sidan.

Avbokning

Avbokning ska ske till simkurs@malmo snarast möjligt om ni fått förhinder, så att vi kan erbjuda platsen till ett annat barn.

Plats

Öresunds Funkis - badet utan hinder (tidigare Ribersborgs Handikappbad), Ribersborgsstigen 6.

Frågor

Maila till simkurs@malmo.se eller ring 040-34 25 52

Många barn med olika funktionsnedsättningar klarar sig bra i våra ordinarie simgrupper, exempelvis barn med ADHD, lindriga CP-skador och lindrig autism. Ni anmäler era barn i våra simskolor efter ert barns förkunskaper. I samband med bokning får ni gärna skicka ett mail till simkurs@malmo.se eller ringa 040-34 25 52 så att vi på bästa sätt kan möta ert barn.