Sommarens simskolor på Ribersborg är fullbokade!

För att ställa ditt barn i kö mejla till simkurs@malmo.se. Uppge barnets namn, period, tid och grupp som ni önskar att gå i. Vi hänvisar också till föreningslivets simskolor.

Alla sommarens simskolor

Havssimskola vid Ribersborg

På havssimskolan kommer barnen få lära sig vattensäkerhet och att simma, men även få viss kunskap om vattnet och dess närmiljö. Här får barnen simundervisning i den miljö där sim- och livräddningskunskapen behövs allra mest. Kostnadsfritt för barn bosatta i Malmö.

Simskola i havet sommar 2020

Vi blandar traditionell simskola med utomhuspedagogik, om barnen blir tryggare i vattnet blir dom en bättre simmare.

Barnen ska lära känna miljön runt platsen simskolan bedrivs på. Vi lär oss vad som finns i havet och på stranden. Vi kommer göra ett besök inne på Naturum Öresund, där vi lär oss mer om havet, vi kommer testa på att snorkla och utforska livet under ytan, samt att simma med flytväst.

  • Det är viktigt att välja rätt nivå (steg) för barnet. När det står förkunskaper så betyder det att barnet ska klara av det utan hjälpmedel. Barnen ska simma med rätt teknik i arm och bentag innan man går vidare till nästa steg. Tänk på att inte välja en för hög nivå till ert barn.
  • Barn utvecklas i väldigt olika takt. Vissa barn känner sig direkt hemma i vattnet, andra behöver mer tid att vänja sig. Därför behöver vissa barn gå en simkurs (ett steg) flera gånger för att klara målet och kunna gå vidare till nästa steg. Det är inget ovanligt att man behöver flera kurser i samma steg.
  • Läs om nivåerna i flikarna till höger.

Period 1

Vecka 28
Måndag–fredag under en vecka
5 tillfällen

Period 2

Vecka 29–30
Måndag–fredag under två veckor
10 tillfällen

Period 3

Vecka 31–32
Måndag–fredag under två veckor
10 tillfällen

Plats

Ribersborgs Handikappbad, Ribersborgsstigen 6. Här finns kafé, omklädningsrum, duschar, toaletter och varm bastu vid kallare väder.

Anmälan

Period 1: Platserna släpps 13 maj kl. 09.00

Period 2: Platserna släpps 13 maj kl. 10.00

Period 3: Platserna släpps 13 maj kl. 11.00

Boka på: event.webbiljett.se/malmo.

Avbokning

Avbokning ska ske till simkurs@malmo snarast möjligt om ni fått förhinder, så att vi kan erbjuda platsen till ett annat barn.

Frågor

Maila till simkurs@malmo.se eller ring 0708-77 48 53.