$left
$middle

Fåtal platser kvar i Hylliebadets sommarsimskola

Det finns ett fåtal lediga platser på Hylliebadets sommarsimskola. Lediga platser och eventuella avbokade platser publiceras löpande på hyllie.actorsmartbook.se. Det finns ingen kölista.

Det går att anmäla sig till flera perioder, även om man redan är anmäld till en period sedan tidigare.

Boka sommarsimskola på Hylliebadet Länk till annan webbplats.

Boka övriga sommarsimskolor Länk till annan webbplats.

Sjöstjärnan sommarsimskola Hylliebadet

Under sommaren 2022 erbjuder Hylliebadet intensivsimskola för barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar i våra Sjöstjärnegrupper.

Tecknad sjöstjärna som ler.

Sjöstjärnan sommaren 2022 Hylliebadet

Vi simmar i små grupper med 4–6 barn per grupp med 2–3 instruktörer. Vi lär barnen vattenvana, att flyta och att simma. En vuxen ska vara med i vattnet som stöd.

Undervisningen sker i varmvattenbassängen Vågen som har höj- och sänkbar botten. Bassängen ligger avskilt och är utrustad med lyftplatta för ned- och uppgång. Vid behov och när barnet är redo kan vi även gå ut i vår 50 meters bassäng. Ni har tillgång till seperata omklädningsrum nummer 7-9, som är anpassade för personer med funktionsnedsätting.

Förkunskaper

Inga (för barn med t.ex. kognitiv funktionsnedsättning eller neuropsykiatrisk diagnos samt fysiska funktionsnedsättningar). Vi jobbar med individuella övningar och mål för varje barn.

Mål

Inviduella mål efter ert barns förkunskaper och förutsättningar.

Perioder och tider

Period 1

Vecka 25–26
Måndag–fredag under två veckor
9 tillfällen - ingen simning på midsommarafton 24/6

Tid: 10.40–11.20

Period 3

Vecka 29–30
Måndag–fredag under två veckor
10 tillfällen

Tid: 10.40–11.20

Period 4

Vecka 31–32
Måndag–fredag under två veckor
10 tillfällen

Tid: 10.40–11.20

Ålder

Från det år barnet fyller 6 år (födda 2016 och tidigare).

Pris

Kostnadsfritt. Barnet måste vara folkbokförd i Malmö kommun.

Anmälan

Anmäl intresse till sommarsimskolan genom att maila simkurs@malmo.se.

Om ni inte kan närvara vid första simtillfället på er kurs måste ni höra av er innan på simkurs@malmo.se eller skicka ett sms till 0709-312719. De som inte dyker upp och inte har hört av sig till första tillfället avbokas automatiskt från sin plats.

Avbokning

Avbokning ska ske till simkurs@malmo.

Vår sommarsimskola har högt tryck och det är därför av stor vikt att ni avbokar er plats snarast möjligt om ni inte kan delta, så att vi kan erbjuda platsen till ett annat barn.

Plats

Hylliebadet, bassäng Vågen samt 50-metersbassängen.

Frågor

Maila till simkurs@malmo.se eller ring 040-34 25 52

Många barn med olika funktionsnedsättningar klarar sig bra i våra ordinarie simgrupper, exempelvis barn med ADHD, lindriga CP-skador och lindrig autism. Ni anmäler era barn i våra simskolor efter ert barns förkunskaper. I samband med bokning får ni gärna skicka ett mail till simkurs@malmo.se eller ringa 040-34 25 52 så att vi på bästa sätt kan möta ert barn.