Publicerad 2019-04-15 08:15

Senast uppdaterad 2019-04-15 08:52

Testa att sova ute 4-5 maj

Bokskogens motionsspår. Foto: Felix Sundbäck

Varmt välkommen att sova in våren i Bokskogen den 4-5 maj!

Malmö stad och RÅSK (Romeleås- och Sjölandskommittén) välkomnar dig att möta våren i Bokskogen lördagen den 4 maj. Upplev naturen med hela ditt sinne, delta i en så kallad Mindtrek eller följ med på guidad tur i natur- och kulturlandskapet. Vid kvällningen blir det stämningsfulla visor vid den tillfälliga lägerplatsen.

Evenemanget är en del av satsningen #HelaSkåneSoverUte. Alla som vill får slå upp tält på den så kallade Gröningen från klockan 17 den 4 maj. Det går också bra att sova i något av Bokskogens vindskydd. Du som inte har egen utrustning för att sova ute, kan låna via Fritidsbanken.

Program 4 maj 

Kl 11-17: Expo Torup

Utställningen Expo Torup är öppen. Här lär du dig mer om områdets historia, natur och kultur.

Klockan 11-14: Mindtrek - guidad naturvandring med mindfulness - kräver föranmälan

Upplever du att tillvaron är stressig och är intresserad av att hitta verktyg som stimulerar välmåendet? Är du nyfiken på uttryck som skogsbad, medveten närvaro och nature awareness? Då skall du följa med på en vandring där du får prova på att kombinera naturvistelsen med praktiska övningar i mindfulness. Observera att du måste anmäla ditt deltagande (se nedan)! Att vandra genom ett tilltalande naturlandskap samtidigt som du ger dig möjligheten till sinnesträning och kontemplation, skapar goda förutsättningar för återhämtning och nya spännande upptäckter i livet. Vandringen är ca 5 km och kan bitvis gå utanför stigsystemet.

Var: Samling i Expo Torup kl 11.00, Stallarna mitt emot Torups slott. Vi samlas inne på Expon vid den stora modellen.

Lämplig klädsel: bekväma fritidskläder och väl ingångna vandringsskor.

Ta med: en liten ryggsäck med fika, vattenflaska, regnjacka och varm tröja. Gärna också ett liggunderlag el liknande.

Transport: Skånetrafikens linje 148 tar dig både ut och hem. Avgången från Malmö Värnhem 10.06 matchar vandringen.

Din vägledare heter Kenneth Joelsson och kommer från Lund. Han har en stor passion för vandring och är bland annat utbildad mindfulnessinstruktör och stressterapeut. Det är kostnadsfritt att delta, men föranmälan krävs. Du anmäler dig till kenneth@mindtrekking.se senast 1 maj. Max 12 deltagare, först till kvarn!

Kl 13: Guidad vandring i natur- och kulturlandskapet kring Bokskogen av Per Blomberg

Följ med på en guidad vandring där du har chansen att lära dig om Bokskogens natur- och kulturlandskap samt det kringliggande sjö- och åslandskapet. Per Blomberg är mycket kunnig inom natur och friluftsliv och har skrivit flertalet böcker om det skånska natur- och kulturlandskapet.

Vandringen är ca 5 km. Ta på kläder och skor efter väder!

Var: Samling i Expo Torup kl 13.00, Stallarna mitt emot Torups slott. Vi samlas inne på Expon vid den stora modellen där guidningen börjar med en kort presentation inomhus.

Kl 17 - : Tillfällig lägerplats på Gröningen

Testa att att sova ute i naturen. Den tillfälliga lägerplatsen på Gröningen nedanför friluftsgården öppnar klockan 17. Ta med tält och det ni vill sova på. Om du behöver låna saker för din övernattning, testa Fritidsbanken. Lägerplatsen ska vara lämnad senast klockan 12 den 5 maj.

Toaletter kommer att hållas öppna hela dygnet. Värd finns på plats klockan 17.15-22.00, som du kan fråga om praktiska saker som tältplats, tillgång till toaletter och var man kan grilla.

Kl 19.30 och 21: Visor på lägerplatsen

Ronnie Holmberg bjuder på visor vid den tillfälliga lägerplatsen.