Föreläsningar av externa arrangörer

Under året arrangeras föreläsningar på Katrinetorp, av andra aktörer. Information om varje evenemang och hur du anmäler dig finns under aktiviteterna.

Föreläsningar
Program för våren 2020

Allbäcks - Fönsterhantverkarna som tog sig ut i världen

Allbäck Linoljeprodukter AB startade 1982. Sonja och Hans Allbäcks gedigna kunnande har fört dem ut i världen. Holkham Estate i England, Amalienborgs slott i Köpenhamn, Versailles slott och Bergen Museum är några platser där Allbäcks, med sitt hantverkskunnande, har bidragit till bevarandet. Här berättar de om hur allting startade, verksamheten idag och vad som väntar i framtiden.
Tisdag 10 mars kl. 18.00 – 20.00

Wanås konst

Elisabeth Millqvist är verksamhetschef tillsammans med Mattias Givell och konstnärlig ledare för Wanås Konst. Skulpturutställningarna på Wanås är en konstinstitution med ett omfattande program av tillfälliga utställningar, visningar, konstnärssamtal och ett ständigt expanderande program med lärande för barn och unga. Under föredraget berättar Elisabeth om hur det började, arbetet med konstnärerna – från idé till färdigt konstverk och om konst som suddar ut gränsen mellan konstnär och betraktare.
Tisdag 31 mars kl. 18.00 – 20.00

I huvudet på en regissör

I sitt konstnärskap kombinerar Ronny Danielsson det storslagna med det intima i en scenkonst som både underhåller och utmanar med sin osvikliga känsla för nyanser. Med energi och värme har han regisserat allt från stora musikaler till experimentella, normbrytande teaterföreställningar på otraditionella platser. På Katrinetorp gör Ronny nedslag i sin omfattande teaterkarriär. Vad har åstadkommits och vad väntar i framtiden? Vad försiggår i en regissörs huvud?
Tisdag 21 april kl. 18.00 – 20.00

Modernismens smycken 1900-1980

I modernismens smycken, som inte sällan gränsar till konstverk, kombinerades banbrytande och djärva idéer med den ”gamla skolans” skickliga hantverkskunnande. Antik- och smyckesexperten Jan Mikael Erkinantti berättar om verk av både svenska och internationella designer, såsom Wiwen Nilsson, Suzanne Belperron, Alexander Calder, Björn Weckström, med flera.
Tisdag 28 april kl. 18.00 – 19.30

Malmö Förskönings- och Planteringsförening

1881 bildades Malmö Förskönings- och Planteringsförening. Föreningens första åtgärd var att friköpa mark och anlägga skogsplanteringar och grönområden, det som idag utgör Slottsparken.
Under åren har man bidragit till konstnärliga utsmyckningar, kulturminnesvård, renoveringar och mycket annat. Allt i akt och mening att försköna, förbättra och vårda, och att det ska komma alla Malmöbor till del. Inger Lindstedt, Malmö Förskönings- och Planteringsförenings ordförande kommer att ge oss en inblick i föreningens omfattande verksamhet.
Tisdag 19 maj kl. 18.00 - 20.00

Enkelheten i livet

Har du svårt att få stillhet i kaoset kan denna föreläsning öka din förståelse för dig själv och hur helheten påverkar din kropp, dina känslor och dina tankar.
Petra Bråhammar arbetar som samtalsguide och Mediyogaterapeut och hon möter dagligen människor med stressrelaterad ohälsa.
Petra förmedlar enkla verktyg under föreläsningen och förklarar varför dessa har så stor effekt när det gäller att lära sig att minska stressen i kroppen.
Tisdag 26 maj kl. 18:00 – 20:00

Föreläsningarna börjar kl 18. Biljettpris 285 kr.
Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö.
Information och anmälan: sv.se/malmo

Senast ändrad: 2020-02-26 14:49