Publicerad 2018-10-08 13:04

Senast uppdaterad 2018-10-24 15:14

Guidningar för skolor i Malmö stad

Limhamns kalkbrott

Foto:Märta Westberg

I vår fortsätter vi med de populära skolexkursionerna "Leta fossil i Limhamns kalkbrott". Nu finns det möjlighet att göra en intresseanmälan.

Aktiviteten leds av geologistudenter från Lunds universitet. De berättar om kalkbrottet och det liv som spirade här för flera miljoner år sedan. Barnen får också komma till ett utgrävningsområde där de själva får prova på att leta fossil med hjälp av geologerna.

Säkerhet

Limhamns kalkbrott är ett naturområde där man måste röra sig med respekt för omgivningarna. Vår personal på plats leder aktiviteterna, men vi rekommenderar att ni själva tar med er tre vuxna per klass, eftersom det är en riskfylld miljö utanför det avspärrade området. Aktiviteterna nås via en bred asfalterad väg men gångslingan och guidningen är i naturmiljö.

Bokningsvillkor

Bokningen är bara öppen för skolor i Malmö. Via länken nedan kan ni välja att bli kontaktade så snart vi har lagt vårens schema och i samband med det öppnas även bokningen. Programmet är anpassat för max 28 elever + pedagoger. Tid: runt 2 timmar. Arrangemanget är kostnadsfritt.

Skolan ansvarar själv för transporter till och från kalkbrottet, stadsbuss 33 och 4 stannar i närheten.

Vi kommer att kunna ta emot totalt 20 grupper under våren. Vid varje tillfälle är det en förmiddagstid kl. 10.00-12.00 och en eftermiddagstid kl. 12.30-14.30.

Välkomna med er intresseanmälan!

Ansökningsformulär till intresseanmälan finns här.